Η διανομή του υπερπλεονάσματος στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ

Η διανομή του υπερπλεονάσματος στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ στα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος, στην πλατεία Κουμουνδούρου, υπό την προεδρία του Αλ. Τσίπρα.

Η συνεδρίαση διήρκεσε τρεις ώρες και κατά τη διάρκειά της συζητήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως και σε ποιες κοινωνικές ομάδες θα διανεμηθεί το μέρισμα από το υπερπλεόνασμα του προϋπολογισμού. Μάλιστα στη συνεδρίαση υπήρξε η εκτίμηση ότι η ελληνική οικονομία έχει πλέον μεγάλες δυνατότητες. 

Ωστόσο δεν λήφθηκε κάποια συγκεκριμένη απόφαση, ενώ το θέμα θα συζητηθεί και πάλι στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Οι όποιες παρεμβάσεις θα γίνουν με δεδομένη την υπέρβαση των περίπου 750 εκατομμυρίων που καταγράφονται στο Μεσοπρόθεσμο, συμπλήρωναν οι ίδιες πηγές.

Όσον αφορά το ζήτημα της απέλασης Ρώσων διπλωματών πηγές τόνισαν πως το ζήτημα είναι λήξαν ενώ σημειώθηκε πως δεν πρόκειται για πολιτικό αλλά κυβερνητικό θέμα.

Επίσης το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ ως αρχικός στόχο τη ΔΕΘ καθώς μέχρι τότε αναμένεται να λάβουν χώρα πολλές συσκέψεις ανάμεσα στο οικονομικό επιτελείο και τον Πρωθυπουργό ώστε να πάρουν συγκεκριμένη μορφή οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στο προϋπολογισμό ο οποίος θα κατατεθεί τον Οκτώβριο.

Ήδη από τις 21 Αυγούστου και μετά -σημείωναν οι ίδιες πηγές- όποτε η χώρα βγαίνει και τυπικά από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και μέχρι τις εκλογές το φθινόπωρο του 2019, κυβέρνηση και κόμμα, αναμένεται να προωθήσουν πολιτικές με προοδευτικό πρόσημο χτίζοντας έτσι την επόμενη μέρα της χώρας εκτός μνημονιακών δεσμεύσεων.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα θα αποτυπωθεί στην Κ.Ε. του κόμματος, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Αυγούστου. Πιθανότατα να συνεδριάσει για το ίδιο λόγο την ερχόμενη εβδομάδα, η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.