Οι δηλώσεις των πολιτικών στις κάλπες

Οι δηλώσεις των πολιτικών στις κάλπες

Το εκλογικό του δικαίωμα ασκεί σήμερα ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος στέλνοντας παράλληλα το δικό του ξεχωριστό μήνυμα στους Έλληνες πολίτες.

«Οι δηλώσεις περιττεύουν σήμερα, είναι η ημέρα του πολίτη και της λαϊκής ετυμηγορίας», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 3ο-4ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ψυχικού.

Αντίστοιχα, και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς άσκησε το δικό του εκλογικό δικαίωμα στην Πύλο δηλώνοντας: «Ενωμένοι από αύριο να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα της δημιουργίας, της ανάπτυξης, της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας. Το χαμόγελο επιστρέφει».

Ακόμη, στο 364ο εκλογικό τμήμα, στον Άγιο Ελευθέριο, ψήφισε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Έξω από το εκλογικό τμήμα τον υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα υποψήφιοι βουλευτές, δήμαρχοι και κομματικά στελέχη της ΝΔ.

Ο κ. Καραμανλής έκανε χειραψίες με πολίτες που εκείνη την ώρα πήγαιναν να ψηφίσουν, φωτογραφήθηκε με όσους του το ζήτησαν, ευχήθηκε «καλή δύναμη» στα μέλη της εφορευτικής επιτροπής και αποχώρησε χωρίς να κάνει δήλωση.

Επιπλέον, στο 9ο δημοτικό σχολείο Χανίων στην περιοχή της Χαλέπας έδωσε την ψήφο της η υποψήφια βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

«Σήμερα είναι μια πολύ μεγάλη ημέρα. Είναι η ημέρα που μιλάνε οι πολίτες και κάνουν τις επιλογές τους. Τις επιλογές τους για ένα καλύτερο αύριο, τις επιλογές τους για μια Ελλάδα την οποία αξίζουμε. Εδώ στα Χανιά, για τα Χανιά που πρέπει να γυρίσουν σελίδα, για τα Χανιά της ανάπτυξης, για τα Χανιά της προοπτικής, για τα Χανιά της ευημερίας. Εύχομαι καλή ημέρα καλή δουλειά σε όλους από αύριο, γιατί αρχίζει μια δύσκολη, αλλά ανοδική και καλή πορεία», δήλωσε η κ. πακογιάννη κατά την έξοδό της από το εκλογικό κέντρο.

Από την πλευρά του, και ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου ψήφισε στο 26ο δημοτικό σχολείο Πάτρας στις 11 το πρωί.

Αμέσως μετά δήλωσε ότι «ψηφίζουμε για να τιμήσουμε την δημοκρατική παράδοση της Αχαΐας, να τιμήσουμε αγώνες για τη Δημοκρατία γενεών, ψηφίζουμε για την ελπίδα, για όσους δεν θέλουν να δούνε την Ελλάδα βαμμένη στο μπλε της συντήρησης, αλλά ούτε και μια χώρα όπου η αριστερά έχει συγκατοικήσει με την συντήρηση ή έχει και συντηρητικές πρακτικές όπως αποδείχθηκε».

Ο κ. Παπανδρέου συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι «ψηφίζουμε για την δύναμη της αλλαγής, αυτό που χρειάζεται η χώρα. Μια δύναμη που όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε και που είναι πολύ σημαντικό για τον μέλλον, το αύριο της Ελλάδας. Γι'' αυτό και είναι σημαντική η ψήφος, είναι ψήφος αλλαγής».

«Σήμερα η λογική επιστρέφει στον τόπο, με την ψήφο των Ελλήνων πολιτών» δήλωσε και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά που ψήφισε στο 6ο δημοτικό σχολείο Αγίου Δημητρίου.

«Ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι η κρίσιμη ψήφος για τα λαϊκά συμφέροντα και για την πολιτική σταθερότητα. Είμαστε περήφανοι για την προοδευτική μας ταυτότητα. Ήταν, είναι και θα είναι πολύτιμη για την Ελλάδα» τόνισε ο Γ. Γεννηματά.

Στο 2o δημοτικό σχολείο Παλαιού Φαλήρου άσκησε πριν από λίγο το εκλογικό του δικαίωμα ο γραμματέας του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «σήμερα είναι γιορτή της Δημοκρατίας, μια φορά στα τέσσερα χρόνια. Η Δημοκρατία ανήκει μόνο σε αυτούς που έχουν το κουράγιο να την υπερασπιστούν. Σήμερα ο μόνος τρόπος να την υπερασπιστούμε είναι ψηφίζοντας στη βάση των προγραμμάτων των κομμάτων, της πορείας τους».

Ο κ. Βαρουφάκης έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους πολίτες που σηκώνονται από τον καναπέ και ψηφίζουν, σε όλους τους υποψηφίους που εκτίθενται, «προχωράμε» κατέληξε στη δήλωσή του ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Επίσης,  γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας που έδωσε τη δική του ψήφο στο Χαϊδάρι δήλωσε ότι «σήμερα ψηφίζουμε για να είμαστε πιο δυνατοί την επόμενη μέρα, να διεκδικήσουμε το δίκιο μας, την αλήθεια για να ανοίξουμε τον δρόμο για ένα πιο φωτεινό μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας». 

Και η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου αμέσως μετά την άσκηση του δικαιώματός της δήλωσε ότι «σήμερα είναι η μέρα των πολιτών που μπορούν με την ψήφο τους να αλλάξουν τα πάντα. Οι Έλληνες κι οι Ελληνίδες μπορούν να διεκδικήσουν το παρόν και το μέλλον που ονειρεύονται και που αξίζουν. Πιστεύω ότι θα το κάνουν».

«Είναι και δικαίωμα και υποχρέωση να στηρίξουμε ένα δημοκρατικό πολίτευμα, το οποίο όταν λειτουργεί με ενίσχυση των ιδίων των ψηφοφόρων, παράγει και διασφαλίζει δικαιώματα, ενώ όταν κάμπτεται η αξιοπιστία του, τα δικαιώματα αυτά αμφισβητούνται και αναιρούνται» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Αντώνης Ρουπακιώτης, από το 386ο Εκλογικό Τμήμα, στα Σεπόλια, όπου άσκησε το δικό του εκλογικό του δικαίωμα.

Ο κ. Ρουπακιώτης είπε ότι δεν έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα, οι κάλπες άνοιξαν, «μόνο που αυτές αναμένουν τους εκλογείς, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμα».

Όπως σημείωσε, το πρόσφατο παράδειγμα της «μνημονιακής νύκτας, μάς έχει δώσει ακριβώς το χρέος να συμμετέχουμε στις εκλογές, να ενισχύσουμε αυτό το δημοκρατικό πολίτευμα, που μπορεί να μην είναι άριστο, έχει αναπηρίες, αλλά καλύτερο άλλο δε υπάρχει. Έτσι μετά τον Αύγουστο που διανοίγονται νέες δυνατότητες αποκατάστασης δικαιωμάτων, όλοι και όλες σήμερα ψηφίζουν και αύριο ελέγχουν» τόνισε.

Στο ίδιο πλαίσιο, στην Αθήνα άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις 12 το μεσημέρι ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος τόνισε ότι «είναι λάθος να δοθεί αυτοδυναμία στον Κυριάκο Μητσοτάκη κι η Ένωση Κεντρώων είναι εμπόδιο. Ξυπνώντας σήμερα είδα ένα όνειρο. Ότι θα κάνουν κυβέρνηση μαζί η Φώφη Γεννηματά κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτή η κυβέρνηση θα είναι το βράδυ. Ό,τι ήταν ο Πάνος Καμμένος για τον Τρίπρα θα είναι η Φώφη Γεννηματά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «για αυτό θέλω η νεολαία να πάει στην κάλπη και να δώσει μια ισχυρή Ένωση Κεντρώων γιατί η Βουλή χωρίς την Ένωση Κεντρώων θα είναι ορφανή».

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου αμέσως μετά την άσκηση του δικαιώματός της δήλωσε ότι «σήμερα είναι η μέρα των πολιτών που μπορούν με την ψήφο τους να αλλάξουν τα πάντα. Οι Έλληνες κι οι Ελληνίδες μπορούν να διεκδικήσουν το παρόν και το μέλλον που ονειρεύονται και που αξίζουν. Πιστεύω ότι θα το κάνουν».

 

«Από αύριο ξημερώνει μια άλλη μέρα για το ελληνικό κοινοβούλιο» δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 381ο εκλογικό κέντρο στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

Ασκώντας το εκλογικό του δικαίωμα την ώρα που έριχνε το ψηφοδέλτιο στην κάλπη, τόνισε: «Να δώσουμε τη λύση και να είναι ελληνική» και συνέχισε: «Πιστεύουμε ότι είμαστε η μοναδική λύση, γιατί έχουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα. Να ευχαριστήσω πάλι όλο τον κόσμο που πήγε να ψηφίσει και να πω ότι από αύριο ξημερώνει μια άλλη μέρα για το ελληνικό κοινοβούλιο».

 

Φωτογραφία intime news