Οι δικαιωματιστές του ΣΥΡΙΖΑ απουσιάζουν, αφήστε μήνυμα

Οι δικαιωματιστές του ΣΥΡΙΖΑ απουσιάζουν, αφήστε μήνυμα

Το τελευταίο διάστημα ένα μπαράζ σεξιστικών επιθέσεων κατά γυναικών στελεχών της ΝΔ και της κυβέρνησης δεν έδειξε να… ενοχλεί τους δικαιωματιστές του ΣΥΡΙΖΑ. Ίσως διότι στη μια περίπτωση ο Νίκος Φίλης ήταν όπως και ο ίδιος είπε «δημοκρατικά άψογος» έναντι της Νίκης Κεραμέως και στην άλλη ο Θανάσης Καρτερός μιλούσε για τις… γόβες της Αρ. Πελώνη.

Δεν είναι η πρώτη φορά. Άλλωστε ούτε και από την φράση Τσίπρα προς τον συμμαθητή του στη Μύκονο έδειξαν να προβληματίζονται. Αντιθέτως, πέρασε η άποψη ότι ως «παιδί του λαού» μιλά την «καθομιλουμένη» που όμως απέχει πολύ όχι από την πολιτική ορθότητα αλλά από το πώς αντιδράς και φέρεσαι ακόμη και όταν εκπλήσσεσαι ευχάριστα από μια απρόσμενη συνάντηση.

Πήγε στη Μύκονο αλλά παράμεινε απλός λαϊκός, άνετος αλλά… υπάρχει και σε αυτή την περίπτωση ένα αλλά. Όχι για τον τρόπο που αντέδρασε αλλά για το πώς στον ΣΥΡΙΖΑ καταπίνουν την κάμηλο και διυλίζουν τον κώνωπα. Όταν αφορά άλλους, τους εχθρούς. Τότε βγαίνουν στο Σύνταγμα για πλάκα.

Όπως και να έχει το θέμα είναι ότι οι υμνητές των δικαιωμάτων και οι κήνσορες της ορθότητας και της προστασίας των γυναικών, οι αγωνιστές και αγωνίστριες κατά του σεξισμού στην Κουμουνδούρου δεν σκέφθηκαν να παρέμβουν. Ούτε για την περίπτωση της κ. Μιχαηλίδου (δηλώνοντας έστω την καταδίκη ανάλογων πράξεων και δημοσιεύσεων) ούτε φυσικά στην περίπτωση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

Και πώς θα μπορούσαν όταν αυτός που προχώρησε σε αυτό το σεξιστικό μπούλινγκ είναι ο Νίκος Φίλης. Σάρξ εκ της σαρκός του ΣΥΡΙΖΑ και εκ των πρωτοστατών σε κάθε αντίδραση κατά ανάλογων φαινομένων που καταπατούν δικαιώματα.

Ο ίδιος άλλωστε έδωσε άλλοθι στον εαυτό του υποστηρίζοντας πως κινήθηκε εντός δημοκρατικών πλαισίων. Ήταν… άψογος όπως αποφάνθηκε ενώ τα όσα είπε αφορούσαν τη Νίκη Κεραμέως ως πολιτικό.

Τι είπε όμως ο Νίκος Φίλης και δεν άκουσαν οι δικαιωματιστές της Κουμουνδούρου;

«Έχετε 2 παιδιά μικρά, κυρία υπουργέ, όταν μεγαλώσουν θα θυμούνται, θα ακούσουν ότι η μητέρα τους στα χρόνια αυτά, που ήταν μικρά αυτά τα παιδιά, κατέσφαξε τουλάχιστον 20.000 18χρονα παιδιά από τα πανεπιστήμια. Αυτό είναι το παράσημο σας. Το μαχαίρι βάλτε μέσα όταν μιλάτε. Ντροπή σας, είστε και μητέρα νέων παιδιών. Είστε απαράδεκτη. Έχετε ένα μαχαίρι και το ανεμίζετε, μαζί το τυλίγετε με δημοσκοπήσεις ψεύτικες, στημένες, που τις διαψεύδει η ζωή».

Με λίγα λόγια υποστήριξε πως τα παιδιά της κ. Κεραμέως θα ντρέπονται, θα στιγματιστούν από τις πράξεις της και άφησε να αιωρείται πως δεν είναι καλή μητέρα αφού δεν τα προστατεύει από τέτοιο μέλλον εφαρμόζοντας αυτά που ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Νίκος Φίλης θέλουν.

Και αυτό δεν είναι σεξιστικό ούτε για τις γυναίκες «βουλεύτριες» του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν και παρούσες και στις οποίες απευθύνθηκε η Νίκη Κεραμέως λέγοντας ότι «το πιο συγκλονιστικό -και κοιτώ κυρία Τζούφη και κυρία Αναγνωστοπούλου- είναι αν έχετε την ευθιξία να πείτε μια κουβέντα. Όλος ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάτω τα μάτια. Τα αποδέχεστε όσα είπε ο κ. Φίλης; Το χειρότερο είναι ότι ο κ. Φίλης πήρε τον λόγο και ζήτησε να διαγραφούν όσα είπε η κυρία Πιπιλή. Εδώ ξεπεράσαμε όσα γνωρίζουμε Δεν περίμενα ποτέ τέτοιο ολισθηρό δρόμο. Οι δήθεν δικαιωματιστές του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι οι πρώτοι που θα καθίσουν στο μάθημα δεξιοτήτων. Έχουμε πολιτικές διαφωνίες, αλλά υπάρχει και ένα όριο. Μην απορείτε μετά για τον υποβιβασμό των γυναικών».

Και πριν αλέκτωρ λαλήσει εμφανίσθηκε ο Θανάσης Καρτερός. Για να στηλιτεύσει την κυβερνητική εκπρόσωπο με ένα άκρως σεξιστικό άρθρο που κανέναν δεν ενόχλησε στην Κουμουνδούρου. Το άρθρο του σαφές από τον τίτλο «η Πελώνη και η Αρβύλα» αλλά σαφέστερο από το περιεχόμενο. «Επί χούντας κυβερνητικός εκπρόσωπος τύπου Αρ. Πελώνη δεν υπήρχε» αναφέρει για να συνεχίσει: «Καμία σχέση οι κατά καιρούς εκπρόσωποι των συνταγματαρχών με το κομψό της κυρίας, η οποία διαπρέπει με λεπταίσθητες γόβες - στιλέτο, ενώ εκείνοι διέπρεπαν με αναίσθητες αρβύλες».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος διαπρέπει επειδή φοράει γόβες, αλλιώς; Δεν θα διέπρεπε; Δεν έχει δικαίωμα να έχει κάνει καριέρα λόγω της επαγγελματικής της ικανότητας και όχι λόγω του φύλου της; Και επειδή είναι στη σημερινή κυβέρνηση και γόβα φοράει και χουντική είναι όπως γράφει ο πρώην διευθυντής του γραφείου Τύπου του Αλέξη Τσίπρα, όταν ο τελευταίος ήταν πρωθυπουργός αυτής της χώρας.

Καμία αντίδραση και σε αυτή την περίπτωση. Ως προς την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα και τη φράση που χρησιμοποίησε; Είπαμε παιδί του λαού, μιλάει όπως ο απλός λαός, είναι ένας από εμάς, το παιδί της διπλανής πόρτας. Μόνο που δεν καταλαβαίνουν έναν πράγμα, ότι η κοινωνία έχει ξεπεράσει αυτές τις λογικές και οι πολίτες επιθυμούν να έχουν πρωθυπουργό κάποιον που θα τους οδηγήσει στην επόμενη ημέρα και όχι αυτόν με τον οποίον θα πετάνε καρέκλες στις πενταήμερες. Αυτό το δοκίμασαν και μάλλον δεν πήγε καλά για αυτό εξακολουθούν να γυρνούν την πλάτη δύο χρόνια μετά τις τελευταίες εκλογές

ΥΓ Ο Νίκος Φίλης δεν έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους αντιδράσεις. Υποστηρίζει τις απόψεις του όποιες και αν είναι αυτές με σθένος, είτε διαφωνεί είτε συμφωνεί κάποιος με αυτές. Και τις πιο ακραίες. Όμως αυτό είναι ένα ατόπημα που θα έπρεπε πρώτος ο ίδιος να το αποδεχθεί και να ζητήσει συγνώμη. Η στάση του όμως μετά το συμβάν δείχνει πως το άγχος στον ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε πολιτική ακραίων εκφάνσεων που αγγίζουν λογικές Πολάκη...