Οδ. Κωνσταντινόπουλος προς Ευ. Τσακαλώτο: Αξιοποιήστε το Ελληνικό!

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016, 11:27 - Τελευταία ενημέρωση: 18:16
-A +A
Οδ. Κωνσταντινόπουλος προς Ευ. Τσακαλώτο: Αξιοποιήστε το Ελληνικό!

Την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, ως «αντίδοτο» στις περικοπές του ασφαλιστικού, καθώς έτσι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, ζητά με ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο,  ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης του κόμματος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

«Δημόσια περιουσία ρημάζει, επενδύσεις ύψους 8 δις ευρώ αναστέλλονται, δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας ακυρώνονται, 10 δις ευρώ έσοδα χάνονται για το δημόσιο, προκαλώντας αρνητικό κλίμα στους επενδυτές. Η λύση στο ασφαλιστικό είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Όπως παράλληλα επισημαίνει «η έκταση των 6.200 στρεμμάτων του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού παραμένει αναξιοποίητη 14 έτη μετά από τη μετακίνηση του αερολιμένος Αθηνών στα Σπάτα. Ο σχεδιασμός για την πραγματοποίηση στο χώρο επένδυσης ύψους 8 δις ευρώ έχει δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες στους κατοίκους της Αττικής για την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου, την ανάπτυξη πολιτιστικών, αθλητικών, τουριστικών, εμπορικών, επιχειρηματικών, και ποικίλων άλλων δραστηριοτήτων, αλλά φυσικά και τη δημιουργία δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας. Παράλληλα, σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ, από την πραγματοποίηση της εν λόγω επένδυσης αναμένεται αύξηση του ΑΕΠ κατά 2%, έσοδα για το δημόσιο πλέον των 10,5 δις ευρώ, άμεση δημιουργία 10.000 νέων θέσεων εργασίας και 70.000 σε βάθος εικοσαετίας, καθώς και προσέλκυση περίπου ενός εκ. τουριστών επιπλέον ετησίως.

Αντί αυτών, εδώ κι έναν χρόνο παρακολουθούμε τη δημόσια περιουσία του Ελληνικού να ρημάζει και την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να προβαίνει σε σπασμωδικές εξαγγελίες για πρόχειρες λύσεις και αδιέξοδους αυτοσχεδιασμούς που προκαλούν αρνητικό κλίμα στη χώρα.

Σε μία περίοδο κατά την οποία η οικονομία έχει απόλυτη ανάγκη την ανάκαμψη, το κράτος χρειάζεται επειγόντως έσοδα και η Κυβέρνηση ψάχνει χρήματα με περικοπές συντάξεων, η αναστολή ή η παρεμπόδιση επενδύσεων αυτής της κλίμακας προκαλεί ερωτηματικά: Ποιο είναι το πραγματικό σχέδιο Σε μία περίοδο κατά την οποία η οικονομία έχει απόλυτη ανάγκη την ανάκαμψη, το κράτος χρειάζεται επειγόντως έσοδα και η Κυβέρνηση ψάχνει χρήματα με περικοπές συντάξεων, η αναστολή ή η παρεμπόδιση επενδύσεων αυτής της κλίμακας προκαλεί ερωτηματικά: Ποιο είναι το πραγματικό σχέδιο της Κυβέρνησης για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού; Υπάρχει κρυφή ατζέντα ή οι καθυστερήσεις οφείλονται σε έλλειψη ενδιαφέροντος ή/και ικανότητας των αρμόδιων Υπουργείων, η οποία όμως βλάπτει ανεπανόρθωτα την οικονομία και τους πολίτες»;

Α. Δ.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα