Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Η υπόθεση της ΔΕΗ αποδεικνύει ότι στη χώρα δεν γίνονται δουλειές αλλά μπίζνες

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Η υπόθεση της ΔΕΗ αποδεικνύει ότι στη χώρα δεν γίνονται δουλειές αλλά μπίζνες

Στο θέμα της πώλησης της ΔΕΗ αναφέρθηκε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σχολίασε πως «Η εταιρία που έχει προσληφθεί ως σύμβουλος από τη ΔΕΗ για να καταρτίσει το νέο επιχειρηματικό σχέδιο, ανακοίνωσε χθες πως η μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας πάει για χρεοκοπία. Έχει προηγηθεί όμως η ψήφιση του νόμου από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ, σύμφωνα με τον οποίο ο διαγωνισμός για την πώλησή τους δεν μπορεί να κηρυχθεί άγονος. Δηλαδή, οι μονάδες μπορούν να πωληθούν σε οποιονδήποτε, με όποιο τίμημα! Απόδειξη ότι στη χώρα δεν γίνονται δουλειές, αλλά γίνονται μπίζνες».

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος αναφέρθηκε και στο θέμα των συντάξεων λέγοντας ότι, «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το λέει ξεκάθαρα, και η ΝΔ το υπαινίσσεται, πως οι συντάξεις θα κοπούν. Είτε ψηφίσουν οι πολίτες ΣΥΡΙΖΑ είτε ΝΔ, οι περικοπές θα γίνουν. Όλο αυτό μας πάει κοντά στα σενάρια που ανέφερε προχθές ο κ.Κούλογλου, για «μεγάλο συνασπισμό» μετά από τις εκλογές».

«Όπως γνωρίζουν όλοι πια, αν δεν είχε γίνει η αλλαγή της Κυβέρνησης το 2015, δεν υπήρχε σχέδιο για περικοπή συντάξεων. Με την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως την επέλεξαν οι πολίτες, φτάσαμε σήμερα στην δημόσια παραδοχή Τσακαλώτου-Πετρόπουλου και όλων, ότι οι συντάξεις θα κοπούν. Αυτό πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες στις επόμενες εκλογές: οι συντάξεις θα κοπούν, και αυτή είναι πρωτοβουλία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».