«Βενιζέλος και Σημίτης λειτουργούν υπέρ μιας μεγάλης παράταξης»

«Βενιζέλος και Σημίτης λειτουργούν υπέρ μιας μεγάλης παράταξης»

Την πεποίθηση ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Κώστας Σημίτης λειτουργούν υπέρ μιας μεγάλης παράταξης εξέφρασε κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Το στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής τάχθηκε υπέρ των συνεργασιών σημειώνοντας ότι «δεν μπορούμε να τις αποκλείουμε τις συνεργασίες όταν θέλουμε αναλογικό εκλογικό σύστημα».

Αναλυτικότερα, αναφερόμενος στον εθνικό εκλογικό αποτέλεσμα ο κ. Κωνσταντινόπουλος τόνισε ότι «ένας κόσμος έλεγε ότι αν φύγει ο Βαγγέλης Βενιζέλος θα έρθουν πολλοί ψηφοφόροι από το ΣΥΡΙΖΑ πίσω. Αυτό δεν έγινε στην πράξη και φαίνεται ότι αυτοί που εκτιμούσαν τις απόψεις του Βαγγέλη Βενιζέλου ψήφισαν Νέα Δημοκρατία» και συνέχισε λέγοντας πως «πιστεύω ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Κώστας Σημίτης λειτουργούν υπέρ μιας μεγάλης παράταξης» και πως «Ο κόσμος ψηφίζει όταν μας βλέπει ενωμένους, όλους μαζί».

Στο θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου επισήμανε πως «η πρόταση μας αν ψηφιστεί στη Βουλή, ενός αναλογικότερου εκλογικού συστήματος πρέπει να κατανοούμε ότι συνεπάγεται συνεργασίες», ενώ αναφερόμενος στο θέμα των υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του κόμματος, που έκλεισε με την επανεκλογή της νυν προέδρου, σημείωσε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα στην κομματική διαδικασία να βάζει θέμα ηγεσίας, αλλά αυτό που δεν είναι ανεκτό είναι μια ατέρμονη εσωστρέφεια που θα έχει διαλυτικά χαρακτηριστικά για τα επόμενα χρόνια.

Σχολιάζοντας τις αποχωρήσεις πολλών στελεχών υποστήριξε ότι «τα στελέχη μας αυτά έφυγαν γιατί δεν βολεύτηκαν. Δεν μπορούσε να τους «βολέψει» άλλο το ΠΑΣΟΚ» και εν συνεχεία προέβη σε μια αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος για το ΚΙΝΑΛ, παρουσιάζοντας τα εξής στοιχεία:

- Η ανανέωση της εκλογικής βάση, που γίνεται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, αλλάξει κατά ?.

- Το ½ της εκλογικής βάσης στις Ευρωεκλογές και στις Εθνικές εκλογές ήταν ψηφοφόροι άλλων κομμάτων, με βάση έρευνα.

- Στα αστικά κέντρα είχε ποσοστά 5%, στην Περιφέρεια ξεπέρασαν παντού το 9,5%

- Στις Ευρωεκλογές η Αργολίδα είχε 7,5% και στις Βουλευτικές εκλογές είχε 15% εκτιμώντας ότι «άρα και τα πρόσωπα, εφόσον όλοι μπήκαν στη μάχη και την έδωσαν συντεταγμένα, είχαν πολλές δυνατότητες και αύξησαν το ποσοστό».