Ο Π. Καμμένος βρήκε με… ευχολόγια τα ισοδύναμα για τις μισθολογικές ωριμάνσεις

Ο Π. Καμμένος βρήκε με… ευχολόγια τα ισοδύναμα για τις μισθολογικές ωριμάνσεις

Με… ευχολόγια επιχείρησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος να βρει τα ισοδύναμα για να μην εφαρμοστεί το διετές πάγωμα στα ειδικά μισθολόγια. Δεν είναι μάλιστα λίγοι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης που ουσιαστικά μετά την ομιλία του προέδρου των ΑΝΕΛ εμφανίζονταν σίγουροι ότι τελικά το μέτρο θα εφαρμοστεί.

Για του λόγου του αληθές, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων προανήγγειλε κλείσιμο στρατοπέδων που σύμφωνα με τον ίδιο εξυπηρετούσαν απλώς ρουσφέτια, για να βάλει στο στόχαστρο στρατόπεδο στην Καλαμάτα, το οποίο κατά τον ίδιο εξυπηρετεί τον …Αντώνη Σαμαρά. Να σημειωθεί πως όταν ρωτήθηκε από τον βουλευτή της ΝΔ, Αθανάσιο Δαβάκη για ποια εννοεί απάντησε «θα δείτε όταν έρθει η ώρα»!

Τα υπόλοιπα ισοδύναμα κατά τον κ. Καμμένο είναι τα εξής: Για τους δικαστικούς συστήνει τροποποίηση του ποινικού κώδικα με αποποινικοποίηση ήσσονος σημασίας πλημμελημάτων και συγκεκριμένα την αντικατάσταση της ποινής φυλάκισης για πλημμελήματα με διοικητικά πρόστιμα. Παράλληλα, προτείνει τα πρόστιμα για φοροδιαφυγή που είναι άνω των 200.000 ευρώ να μην μειώνονται, ενώ όπως υπογράμμισε θα πρέπει να εκτελεστούν και οι ανεκτέλεστες αποφάσεις. Κι όλα αυτά θα πρέπει να έχουν γίνει το αργότερο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

«Εκτός από τον κωδικό 6900 υπάρχουν και κωδικοί που θα παίρνουν πίσω τα κλεμμένα από εταιρίες που καταδικάστηκαν στη Γερμανία τελεσίδικα και αποδείχτηκε δωροδόκησαν πολιτικούς και λένε θέλουμε να δώσουμε πίσω τα κλεμμένα», είπε κατά την προσφιλή του συνήθεια να απεμπολεί τις ευθύνες του.

Αλέξανδρος Διαμάντης