Ο Νίκος Παππάς κοιμόταν σπίτι μου - Τι είπε για Αρτεμίου και White House
Χρήστος Καλογρίτσας

Ο Νίκος Παππάς κοιμόταν σπίτι μου - Τι είπε για Αρτεμίου και White House

Στην αναφορά ότι ο Νίκος Παππάς κοιμόταν ακόμη και στο σπίτι του φέρεται να προχώρησε ο Χρήστος Καλογρίτσας καταθέτοντας εκ νέου σήμερα στην προανακριτική ενώ ταυτόχρονα σημείωσε ότι διαθέτει στοιχεία και έγγραφα που αναφέρουν μέχρι και τον τρόπο κατανομής των μετοχών μεταξύ του ίδιου και της εταιρεία CCC, αφήνοντας να εννοηθεί πως αυτός ουσιαστικά θα είχε τις μετοχές του Νίκου Παππά.

Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Καλογρίτσας, απαντώντας ουσιαστικά στα σχόλια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τα οποία ο Νίκος Παππάς εκ του ρόλου του συναντούσε και συνομιλούσε με τους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονταν για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, φέρεται να υποστήριξε ότι «Άκουσα πως ο Νίκος Παππάς συνάντησε όλους τους επιχειρηματίες, άρα σημαίνει ότι μας είδε όλους με τον ίδιο τρόπο» προσθέτοντας πως «άρα σημαίνει πως κοιμόταν στα σπίτια όλων αυτών. Έτσι έκανε σε εμένα, άρα υποθέτω έκανε τα ίδια σε όλους».

«Εμένα» συνέχισε «ο Νίκος Παππάς ήταν φίλος. Να ξεκαθαρίσει, έτσι με έβλεπε; Όπως τους άλλους; Ή είχαμε κάτι το διαφορετικό» τονίζοντας πως «με είδε στο σπίτι μου, στο γραφείο μου, εκεί γνώρισε πολύ κόσμο και υπάρχουν άνθρωποι που έχουν παραμείνει».

Αναφορικά με το θέμα των μετοχών του καναλιού που ετοιμαζόταν μίλησε για sms και έγγραφα που βεβαιώνουν πως υπήρχαν οδηγίες από τον Νίκο Παππά για το πως θα κατανεμηθούν, σημειώνοντας πως ο ίδιος ήταν «μπροστινός» και ουσιαστικά θα κατείχε μετοχές που θα ανήκαν στον Νίκο Παππά.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα όσα φέρεται να υποστήριξε ο Χρήστος Καλογρίτσας σχετικά με το θέμα της διανομής των μετοχών του καναλιού που σχεδιαζόταν να αποκτήσει ως «μπροστινός» όπως ο ίδιος έχει καταγγείλει, κάνοντας λόγο για «χαρτί» που καταγράφει το μοίρασμα των ποσοστών.

Επίσης, όπως αναφέρουν πληροφορίες, μίλησε και για την ύπαρξη ενός ακόμη sms από τον Νίκο Παππά στο οποίο του δινόταν οδηγία να συναντηθεί με τον λογιστή της CCC, που κατέθεσε προσφάτως ως μάρτυρας στην προανακριτική.

«Χθες έβαλα τη μνήμη μου να δουλέψει δυνατά» φέρεται να υποστήριξε σημειώνοντας πως «Από τον ΣΥΡΙΖΑ με αμφισβήτησαν. Σαν να μου ήρθε χθες στον ύπνο ότι μπορεί να υπάρχει κι άλλο SMS του Νίκου, το οποίο λέει πηγαίνετε στον Λιανό. Στη CCC. Η μνήμη μου είναι λίγο πεσμένη. Θα κοιτάξω να το βρω. Είμαι και κάπως κουρασμένος».

Ενώ για το θέμα των ποσοστών του καναλιού, οι ίδιες πληροφορίες σημειώνουν πως τόνισε ότι «Επίσης, σαν να θυμάμαι ένα χαρτί σαν να γράφει μέσα το μοίρασμα των ποσοστών του καναλιού. Με εμένα που ήμουν μπροστινός. Είχα τις μετοχές τους. Τις μετοχές του Νίκου του Παππά».

Συνεχίζοντας την κατάθεση του ο αποκαλούμενος και «κόκκινος εργολάβος» φέρεται να αναφέρθηκε και στα όσο αναγράφονται στα emails που έχουν δει το φως δημοσιότητας σχετικά με το White House και το White Porscha επιμένοντας ταυτόχρονα και στη θέση του σύμφωνα με την οποία ο ίδιος ελάμβανε οδηγίες από τον Νίκο Παππά για κάθε βήμα του. Απαντώντας, δε, σε ερώτηση, όπως αναφέρουν πληροφορίες, έκανε λόγο για συνάντηση με τον Κύπριο Δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου παρουσία του πρώην υπουργού.

«Δεν είχα σχέση με τις αποφάσεις. Εγώ έπαιρνα οδηγίες. Οι οδηγίες καμία φορά υπερέβαιναν τη σχέση την οποία είχαμε συμφωνήσει να έχουμε. Όταν όμως μου ζητούσαν μια στήριξη αφού μου υπόσχονταν διάφορα... το έκανα. Ήμουν απόλυτα πειθαρχημένος»

Θ. Πλεύρης: Τις οδηγίες από ποιον τις περνάτε;

Χ. Καλογρίτσας: Ήταν ο Παππάς. Υπήρχαν και άλλοι.

Θ. Πλεύρης: Το Μαξίμου ήταν ενημερωμένο για τις κινήσεις Παππά;

Χ. Καλογρίτσας: Το δια ταύτα το έλεγε αυτός στο τέλος. Στο τέλος. Έλεγε «καπετάνιο» ή «Χρηστάκος» και μετά προχωρούσα.

Θ. Πλεύρης: Συζητήθηκε το θέμα της εγγυητικής; Τι οδηγίες πήρατε;

Χ. Καλογρίτσας: Αυτές που σας είπε ο Τόμπρας. Ο Τόμπρας είπε πως υπήρχε αφανής εταιρεία.

Θ. Πλεύρης: Δηλαδή ο Χούρι είχε συμφωνήσει με τον Παππά;

Χ. Καλογρίτσας: Μου είπε ο Παππάς όσα μου είχε πει ο Χούρι. Πήγα στο πόρτο Χέλι να γνωρίσω τον συνέταιρο της ομάδας.

Αναφορικά με τα περί White House και White Porscha φέρεται να δήλωσε αφενός ότι ο ίδιος είχε επισκεφθεί δεκάδες φορές το Μέγαρο Μαξίμου για συναντήσεις, τις περισσότερες εκ των οποίων τις έκανε με τον Νίκο Παππά.

Θ. Πλεύρης: Θυμάστε να συναντηθήκατε ο Χουρί εσείς και ο Παππάς; Έγινε συνάντηση στο Μαξίμου;

Χ. Καλογρίτσας: Στο Μαξίμου είχα πάει τριάντα φορές. Συναντούσα κάποιους. Συνήθως ήταν ο Νίκος Παππάς. Τον συνάντησα πολλές φορές με δεκάδες τρίτους.

Θ. Πλεύρης: Εμένα με ενδιαφέρει για τις τηλεοπτικές άδειες.

Χ. Καλογρίτσας: Συναντήθηκα και για αυτές.

Θ. Πλεύρης: Το White House τι σημαίνει;

Χ. Καλογρίτσας: Τη λέξη αυτή όντως την άκουσα. Την είπε ο Άραβας. Αυτό που κατάλαβα ήταν πως επρόκειτο για απόφαση από πολύ «ψηλά».

Θ. Πλεύρης: Το White Porsha

Χ. Καλογρίτσας: Μου είπαν πως αραβικά σήμαινε το «κορυφαίο», το «πρώτο».

Συναντήσεις με Κοντομηνά και Μαρινάκη

Ο Χρήστος Καλογρίτσας επιβεβαίωσε και τα όσα έχουν γίνει γνωστά για συναντήσεις με Βαγγέλη Μαρινάκη και Δ. Κοντομηνά καθώς και ότι πραγματοποιήθηκαν με παρέμβαση του Νίκου Παππά, ενώ ερωτήματα προκαλεί και η απάντησή του στο ερώτημα που ετέθη από τον Θ. Πλεύρη για το αν έχει συναντήσει τον Κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου.

Οπως φέρεται να δήλωσε ο μάρτυρας υπήρξε συνάντηση παρουσία του Νίκου Παππά και μάλιστα για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Θ. Πλεύρης: Τον Αρτεμίου τον είδατε για τις τηλεοπτικές άδειες;

Χρ. Καλογρίτσας: Ναι εγώ ο Αρτεμίου και ο Παππάς.

Υπενθυμίζεται πως ο κύπριος δικηγόρος έχει απασχολήσει τα φώτα της δημοσιότητας τόσο για την επίσκεψη που από κοινού είχε κάνει με τον Νίκο Παππά στη Βενεζουέλα το 2013, φθάνοντας μάλιστα και στο νησί Μαργαρίτα με ιδιωτικό αεροσκάφος επιχειρηματία που συνδέεται άμεσα με τον Νικολάς Μαδούρο.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως τον Οκτώβριο του 2016 ο εν λόγω δικηγόρος εμφανίσθηκε να εξέρχεται του Μεγάρου Μαξίμου, όπου όπως ο ίδιος δήλωσε είχε συναντήσεις.