Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019, 17:47
Τελευταία ενημέρωση: 18:06

-A +A

Ο Ν. Ντιμιτρόφ ευχαριστεί τον Στ. Θεοδωράκη για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019, 17:47
Τελευταία ενημέρωση: 18:06
Ο Ν. Ντιμιτρόφ ευχαριστεί τον Στ. Θεοδωράκη για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών
-A +A

Την «τόλμη», όπως τη χαρακτήρισε, του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη για την ψήφιση της Συμφωνία των Πρεσπών χαιρέτισε κατά τη συνάντησή τους ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμιτρόφ ευχαριστώντας τον που «δε δείλιασε και υποστήριξε τη λύση ενός μακροχρόνιου προβλήματος».

«Θέλω να σε ευχαριστήσω που δεν δείλιασες και υποστήριξες την λύση ενός μακροχρόνιου προβλήματος που αλλάζει την πορεία των Βαλκανίων», επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας. Απαντώντας, ο Σταύρος Θεοδωράκης, είπε ότι «τα Βαλκάνια πρέπει να πάψουν να είναι εστία συγκρούσεων και αντιπαραθέσεων».

«Κάναμε μαζί ένα πρώτο βήμα», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, «πρέπει όμως να γίνουν πολλά ακόμα, και απ' την πλευρά σας, για να μην υπάρχει πλέον καχυποψία στις σχέσεις μας».

Κατά τις συνομιλίες του με τον κ. Ντριμιτρόφ το μεσημέρι της Παρασκευής στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών ο κ. Θεοωδωράκης τόνισε: «Πρέπει να ακούσουμε τους πολίτες και από τις δύο μεριές των συνόρων που θέλουν ανάπτυξη και ασφάλεια και όχι τους εθνικιστές» με τον κ. Ντιμιτρόφ να υπερθεματίζει λέγοντας ότι «οι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας προσβλέπουν πολύ στους Έλληνες σε αυτή τη νέα τους πορεία που έχει ως τελικό στόχο την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή οικογένεια».

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του κ. Ντιμιτρόφ ο οποίος όπως είπε στον Σταύρο Θεοδωράκη ήθελε να γνωρίσει έναν άνθρωπο που παρότι ξέρει ότι έχει πολλές αντιθέσεις με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τόλμησε να στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ. Ντιμιτρόφ διαβεβαίωσε τον Σταύρο Θεοδωράκη ότι η Βόρεια Μακεδονία δεν θα αλλάξει μόνο τις πινακίδες στους δρόμους, τις υπηρεσίες και τις πρεσβείες αλλά θα αλλάξουν και τα σχολικά βιβλία με βάση τα όσα προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Και πρόσθεσε: «Όλοι οι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας ανεξαρτήτως αν ψήφισαν ή όχι στο δημοψήφισμα για τη Συμφωνία, θέλουν τώρα να αναπτυχθούν οι σχέσεις με την Ελλάδα. Να γίνουν επενδύσεις, να συνεργαστούν τα πανεπιστήμιά μας, να συνεχίσουν να έρχονται στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική».

«Συνήθως οι Βαλκάνιοι πολιτικοί συζητούν μόνο για το παρελθόν. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να συζητάμε για το μέλλον και τις επόμενες γενιές», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού στο κλείσιμο της συνάντησης, με τον κ. Ντιμιτρόφ να απαντά: «Δεν είμαστε εθνικιστές, άρα ξέρουμε ποιο είναι το καλό για τους λαούς μας. Θα νικήσουμε με τον πατριωτισμό μας».

Φωτογραφία AP

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα