Επίσημη επιβεβαίωση: Το Σύνταγμα της πΓΔΜ δεν περιλαμβάνει τις τροποποιήσεις

Επίσημη επιβεβαίωση: Το Σύνταγμα της πΓΔΜ δεν περιλαμβάνει τις τροποποιήσεις

Tο ισχύον Σύνταγμα της πΓΔΜ κατέθεσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι δεν έχουν ενσωματωθεί οι τροποποιήσεις, για τις οποίες η Βουλή έχει λάβει γνώση με τη ρηματική διακοίνωση.

Από την πλευρά του, ο κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε τον ισχυρισμό πως είναι η συνταγματική πρακτική στην πΓΔΜ που επιβάλλει οι τροποποιήσεις να μην ενσωματώνονται αλλά να παρατίθενται στο τέλος του κειμένου.

«Μολονότι έδωσα διευκρινίσεις, για τον Τύπο με τον οποίο γίνονται οι συνταγματικές αναθεωρήσεις στη γείτονα χώρα, καταθέτω, για τα πρακτικά, το επίσημο κείμενο του συντάγματος της πΓΔΜ όπου φαίνεται και αποδεικνύεται ότι η συνταγματική πρακτική που ακολουθείται στη χώρα αυτή, είναι να μην ενσωματώνονται και να μην κωδικοποιούνται οι αναθεωρήσεις στο κείμενο αλλά να παρατίθενται στο τέλος του ιστορικού κειμένου που παραμένει αναλλοίωτο» δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος.

«Έχω καταθέσει και το σύνολο των συνταγματικών τροποποιήσεων σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών που περιλαμβάνεται στη ρηματική διακοίνωση», ανέφερε καταλήγοντας ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ.

Διαβάστε ακόμα:

- Επιβεβαιώνει ο Γ. Κατρούγκαλος: Δεν έχουν τεθεί σε ισχύ οι αλλαγές στο Σύνταγμα των Σκοπίων