Ο Αλέξανδρος Σβώλος ήταν.... γνωστός υποστηρικτής της Δεξιάς
Τ. Ελευθεριάδου (ΣΥΡΙΖΑ)

Ο Αλέξανδρος Σβώλος ήταν.... γνωστός υποστηρικτής της Δεξιάς

Βίντεο με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου, να χαρακτηρίζει «γνωστό υποστηρικτή» της Δεξιάς τον Αλέξανδρο Σβώλο σε ομιλία της στη Βουλή, ανήρτησε η Ομάδα Αλήθειας. Ωστόσο είναι γνωστό ότι ο διαπρεπής συνταγματολόγος διετέλεσε πρόεδρος της Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης, γνωστής και ως «Κυβέρνησης του Βουνού». 

Ειδικότερα, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, κατά την οποία είχε επικαλεστεί τον διαπρεπή συνταγματολόγο, η κ. Ελευθεριάδου είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης «μας ανέφερε για να υποστηρίξει το νομοσχέδιο τον κύριο Σβώλο, γνωστό υποστηρικτή σας...».

Δείτε το βίντεο:

Ο Αλέξανδρος Ι. Σβώλος (1892 – 1956) ήταν διαπρεπής Έλληνας νομικός και πολιτικός, ο οποίος κατά την περίοδο της Κατοχής διετέλεσε πρόεδρος («πρωθυπουργός») της Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης (ΠΕΕΑ - γνωστής και ως «Κυβέρνησης του Βουνού»).

Με την ιδιότητα αυτή, αμέσως μετά, ο Σβώλος έλαβε μέρος στο Συνέδριο του Λιβάνου για την ανασυγκρότηση της ελληνικής κυβέρνησης στο Κάιρο και την μετατροπή της σε Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας υπό τον Γεώργιο Παπανδρέου και στη συνέχεια ανέλαβε υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Παπανδρέου. Από πολιτική άποψη, ο κ. Σβώλος ανήκε στην σοσιαλιστική αλλά μη κομμουνιστική αριστερά.