Ο Τσίπρας επιτίθεται στον Στουρνάρα και αναρωτιέται ποιος είναι ο... Ρασπούτιν

Ο Τσίπρας επιτίθεται στον Στουρνάρα και αναρωτιέται ποιος είναι ο... Ρασπούτιν

Επιμένοντας στην τακτική του εκφοβισμού σύμφωνα με την οποία αν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση θα κόψει τα πάντα, από μισθούς μέχρι δαπάνες για Υγεία και Παιδεία, ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε εκ νέου στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Στουρνάρα μιλώντας για «μπακαλίστικη λογική». Ταυτόχρονα εμφανίσθηκε να αναρωτιέται ποιος είναι ο Ρασπούτιν σημειώνοντας ότι κανένας από αυτούς που τον αναφέρουν δεν τον κατονομάζει.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ο απερχόμενος πρωθυπουργός επανέλαβε όσα υποστήριζε πριν τις ευρωεκλογές και τη στιγμή που είπε πως δεν επενδύει στον φόβο τόνισε ότι στην περίπτωση που οι πολίτες επιλέξουν τη ΝΔ για την επόμενη τετραετία τότε θα τα χάσουν όλα.

Μάλιστα ανέφερε πως θα κοπούν μισθοί, συντάξεις, δαπάνες για Παιδεία και Υγεία και ό,τι άλλο μπορεί να κοπεί υπέρ τη ελίτ και της μειώσει της φορολογίας των πλουσίων σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «θα ανοίξει η όρεξη πολλών» για τη «συρρίκνωση των δικαιωμάτων».

Στο σημείο αυτό έφερε ως παράδειγμα την έκθεση της Κομισιόν αφήνοντας να εννοηθεί ότι περιελάμβανε τις σκληρές παρατηρήσεις για το πακέτο των παροχών που είχε εξαγγείλει καθώς και τις προειδοποιήσει για ενδεχόμενο εκτροχιασμό διότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε στις ευρωεκλογές. Υπενθύμισε δε πως είχε προειδοποιήσει τους Έλληνες τι θα ψηφίσουν καθώς και ότι η ψήφος τους στις ευρωεκλογές ήταν ψήφος στήριξης των μέτρων.

Eπίθεση στον Γ. Στουρνάρα

Με αφορμή την έκθεση της Κομισιόν και την προειδοποίηση του Γ. Στουρνάρα πως δεν θα επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2019 ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον.

«Αντί να κοιτάει τη δουλειά του κάνει τον λαγό και προεξοφλεί τις πολιτικές του κόμματος που ως κυβέρνηση ήταν υπουργός» δήλωσε για τον Γιάννη Στουρνάρα, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι «δουλειά του δεν είναι να κάνει προβλέψεις μπακαλικής» Σημείωσε δε ότι δεν έχει πέσει μέσα στις προβλέψεις του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

«Έχουμε τον Στουρνάρα και ορισμένους κύκλους της Κομισιόν» είπε υποστηρίζοντας πως «όταν ανακοινώσαμε τα μέτρα δεν υπήρχε αντίδραση. Αντέδρασε μόνο ο Βέμπερ» είπε, ενώ για τις ενστάσεις Ρέγκλινγκ «ανέφερε ότι δεν έχουν βάση. όπως αυτά για τη δήθεν απώλεια 100 δισ. ευρώ το πρώτο 6μηνο του 2015».

Τόνισε δε πως αυτό «δεν στέκεται σε καμία κριτική και θεωρία διότι το δημόσιο χρέος μειώθηκε»

Ποιος είναι ο Ρασπούτιν

Κανείς δεν βγαίνει να ονομάσει το πρόσωπο που αναφέρεται ως ο Ρασπούτιν στον χώρο της δικαιοσύνης είπε με αφορμή τις νέες καταγγελίες σοκ του Γ. Αγγελή ο πρωθυπουργός, που όμως δεν απάντησε σε ερώτηση αν ο ίδιος έχει ρωτήσει και αναζητήσει σχετικές απαντήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως η προσπάθεια του Αλ. Τσίπρα να αλλάξει την εικόνα σχετικά με την υπόθεση Novartis αφού μίλησε για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα το οποίο είναι και παγκόσμιο αδειάζοντας τον Δ. Παπαγγελόπουλο που είχε δηλώσει πως είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους. «Έκανε μια προσωπική κρίση» είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση. 

Στη συνέχεια πάντως ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση όταν το θέμα πήγε στη Βουλή «δεν έστησε ειδικά δικαστήρια» αλλά έστειλε το φάκελο στη δικαιοσύνη. Επίσης τόνισε πως υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση γεγονός που κατά τον ίδιο μπορεί να δημιουργήσει την εντύπωση ότι υπάρχει μια προσπάθεια ασυλίας για κάποιον εμπλεκόμενο από την άλλη δημιουργεί καθεστώς ομηρίας για κάποιους που δεν έχουν ευθύνη.

Δεν παρέλειψε να υποστηρίξει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προνομιακή μεταχείριση από τη Δικαιοσύνη και αυτό δείχνει ότι δεν γίνονται παρεμβάσεις και έφερε ως παράδειγμα την απόφαση που ελήφθη σχετικά με τον πρώτο νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Συγγνώμη» για τις μετατάξεις

Για το μπαράζ μετατάξεων λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε «συγγνώμη» από τον ελληνικό λαό και ξεκαθάρισε ότι «ήταν λάθος αυτό που έγινε». Υπογράμμισε ότι πρόκειται για μετακινήσεις «σε καλύτερες θέσεις στο δημόσιο τομέα» και σημείωσε ότι «χρωστάμε μια συγγνώμη για αυτό όχι, μόνο από τα μέλη μας και το κόμμα αλλά σε όλο τον ελληνικό λαό».

Πρόσθεσε πως όταν το έμαθε επικοινώνησε με τον πρόεδρος της και συμφώνησαν να παγώσουν οι μετατάξεις, ενώ στη συνέχεια ήρθε η αντίδραση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, για την οποία είπε ότι ήταν «προς τιμήν της».

Αποτέλεσμα εκλογών

Πάντως και αυτή τη φορά εμφανίσθηκε να μην έχει λάβει το μήνυμα των εκλογών. Υποστήριξε ότι ο λαός εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του γνωρίζοντας πως είναι ευρωεκλογές και ως εκ τούτου δεν θα υπήρξε αλλαγή της κυβέρνησης, ενώ παράλληλα επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε ένα μικρό ποσοστό σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2014.

«Απλά δεν εκτιμήσαμε σωστά τη διαφορά που πήρε ο αντίπαλος» είπε προσθέτοντας πως «δεν εκτιμήσαμε σωστά και τη δυσαρέσκεια των πολιτών...»