Ο Αλ. Τσίπρας ενημέρωσε τον Π. Μοσκοβισί για τις συζητήσεις στην ελληνική Βουλή

Ο Αλ. Τσίπρας ενημέρωσε τον Π. Μοσκοβισί για τις συζητήσεις στην ελληνική Βουλή

Τον Πιέρ Μοσκοβισί ενημέρωσε ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν στην ελληνική Βουλή για τις συντάξεις και τη Συμφωνία των Πρεσπών. Σύμφωνα με διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Ευρωπαίος επίτροπος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του.

Όπως, λοιπόν, μεταδίδει το ΑΠΕ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ένα από τα θέματα συζήτησης  στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες, κατά την οποία έγινε διεξοδική συζήτηση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, του προϋπολογισμού του 2019, τα τρέχοντα προγράμματα των αποκρατικοποιήσεων, την πορεία των επενδύσεων καθώς επίσης και το νέο σχέδιο της κυβέρνησης για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήταν ενημερωμένος για την κριτική που του ασκεί η αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα, από τη στιγμή που μίλησε στο ελληνικό κοινοβούλιο και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην περικοπούν οι συντάξεις.

Μάλιστα ο Γάλλος επίτροπος φέρεται να είπε στον Αλέξη Τσίπρα ότι, αν τον κατηγορούν γιατί έχει συμβάλει στον περιορισμό της λιτότητας στην Ελλάδα, τότε είναι ιδιαίτερα υπερήφανος γι αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε από το βήμα της Βουλής τον Αλέξη Τσίπρα για πολιτική εξαπάτηση των πολιτών σε όλους τους τομείς, τονίζοντας πως αντάλλαξε τη Συμφωνία των Πρεσπών με τις συντάξεις.