Νέες ποινικές διώξεις για προμήθεια της Siemens στον Ελληνικό Στρατό

Νέες ποινικές διώξεις για προμήθεια της Siemens στον Ελληνικό Στρατό

Ποινική δίωξη για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία άσκησε σε περίπου τριάντα άτομα  η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς για υπόθεση προμήθειας τηλεφωνικών πινάκων του ελληνικού στρατού από την εταιρία Siemens, κατά την περίοδο 2001 έως 2006. 

Στους κατηγορούμενους συμπεριλαμβάνεται και ο πρώην υπουργός Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 19 ετών για τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, ο οποίος πλέον βρίσκεται εκτός φυλακής για λόγους υγείας και ο πρώην ισχυρός άνδρας της ελληνικής Siemens Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο οποίος είχε καταδικασθεί πρωτόδικα σε δεκαπέντε χρόνια χωρίς αναστολή για τα «μαύρα» ταμεία της εταιρίας, αλλά διαφεύγει στη Γερμανία, όπου επίσης καταδικάστηκε σε ολιγόμηνη φυλάκιση. 

Στους διωχθέντες περιλαμβάνονται και στελέχη του Ελληνικού Στρατού, αλλά και της γερμανικής εταιρείας, ενώ η σύμβαση προμήθειας των τηλεφωνικών πινάκων, σκέλος του ευρύτερου προγράμματος ΕΡΜΗΣ Σύστημα Επικοινωνιών Ζώνης Μάχης, που είχε αποφασιστεί το 1998 και είχε ανατεθεί στην ΕΑΒ, φέρεται -κατά τους εισαγγελείς- να ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο κατά 1,5 εκατ. ευρώ.