ΝΔ: Τα πέντε ψέματα του κ. Τσίπρα για το Σκοπιανό

Τρίτη 02 Οκτωβρίου 2018, 19:13
-A +A
ΝΔ: Τα πέντε ψέματα του κ. Τσίπρα για το Σκοπιανό

Του Γιάννη Τρουπή

Με σκληρή γλώσσα σχολιάζουν το περιεχόμενο των πρακτικών του πολιτικού συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια στην ΝΔ.

Πηγές της Πειραιώς μάλιστα με δηκτικό τρόπο περιγράφουν τα «πέντε ψέματα του κ.Τσίπρα» όπως τα χαρακτηρίζουν , τα οποία αποκαλύπτονται μέσα από τα κείμενα των πρακτικών.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Συμφώνησε στην ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν».

Χ. Μιτσκόσκι (επικεφαλής της αντιπολίτευσης): «Η ερώτηση του δημοψηφίσματος είναι “συμφωνείτε με μία αλλαγή του Συντάγματος, να αλλάξει το όνομα σε δημοκρατίας της Μακεδονίας του Ίλιντεν”
Ν. Ντιμιτρόφ: «H συμφωνία έχει κυρωθεί».

2. Υποσχέθηκε έναρξη διαπραγματεύσεων των Σκοπίων με την Ε.Ε και μεσολάβησε στον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμ. Μακρόν ώστε να κάνει τα στραβά μάτια για τα κριτήρια που δεν πληρούν τα Σκόπια.

Όπως αναφέρεται στα πρακτικά:

Ζ. Ζάεφ: «O Τσίπρας μου υποσχέθηκε «θα μιλήσω με τον Μακρόν. Δεν είναι δίκαιο να μην έχετε ημερομηνία για διαπραγματεύσεις».

3. Έδωσε «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα.

Πρακτικά συνεδρίασης:

Ζ. Ζάεφ: «Από την ενδιάμεση συμφωνία και μετά, το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης ήταν το όνομα. Τώρα προστίθεται η γλώσσα και η ταυτότητα. Νομίζω ότι πρέπει να λύσουμε το ζήτημα όσο έχουμε ακόμη την ευκαιρία».

4. Αγνόησε τις ευαισθησίες των Ελλήνων και έκλεισε τα μάτια μπροστά στον αλυτρωτισμό όσων ανιστόρητα θέλουν να αυτοαποκαλούνται «Μακεδόνες».

Πρακτικά συνεδρίασης : Ζ. Ζάεφ: «Όσον αφορά την ταυτότητα, ο Τσίπρας είπε ότι δεν αναφέρεται στην ταυτότητα των ανθρώπων αλλά αποτελεί περιγραφή της υπηκοότητας και της γλώσσας».

5. Δεν φρόντισε ούτε καν να συμπεριλάβει ως πρόβλεψη στην εθνικά επιζήμια συμφωνία που υπέγραψε ότι θα παγώσει η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ εάν επανέλθει στην αρχική του εκδοχή το Σύνταγμα τους.

Πρακτικά συνεδρίασης: Ζ. Ζάεφ: «Του είπα, τι θα γίνει αν ανέβει στην εξουσία πάλι το VMRO-DPMNE και ζητήσει να επιστρέψει στην αρχική του μορφή το Σύνταγμα».

 

Διαβάστε ακόμη

- ΝΔ: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η πιο «βολική» για το Σκοπιανό

 

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή 23/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα