ΝΔ: Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για "αδίστακτο κομματικό καιροσκοπισμό"

ΝΔ: Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για "αδίστακτο κομματικό καιροσκοπισμό"

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η ΝΔ για τον εκλογικό νόμο, με τον εκπρόσωπο του κόμματος Γιώργο Κουμουτσάκο να καταγγέλλει "κομματικό καιροσκοπισμό" και ενόψει της έναρξης της συζήτησης στη Βουλή να υπενθυμίζει τη θέση που δημοσίως υποστήριξε ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών στα μέσα Μαΐου πως “αν καθιερώσουμε την απλή αναλογική, η χώρα δεν θα κυβερνηθεί ποτέ”.

"Με αυτή τη θέση συμφωνεί η Νέα Δημοκρατία", τόνισε και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι "επιλέγει μια στιγμή που οι πολίτες υφίστανται τις πιο σκληρές συνέπειες της πολιτικής του - περικοπές συντάξεων, φουσκωμένα εκκαθαριστικά, αυξημένος Φ.Π.Α. - για να πάει αλλού τη δημόσια συζήτηση και να παραπλανήσει".

"Δεύτερον, αφού έχει ήδη διαπιστώσει πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε τίποτε από όσα έλεγε, επιλέγει - όπως ο ίδιος είπε στο γ.γ του ΚΚΕ - να χρησιμοποιήσει το σύνθημα της απλής αναλογικής ως φύλλο αριστερής συκής", υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός, "βλέποντας, μέσα από τις δημοσκοπήσεις την Κυβέρνησή του να καταρρέει, καταφεύγει σε αποφάσεις που νομίζει πως θα πλήξουν την Αξιωματική Αντιπολίτευση".

"Με την ιστορία αναξιοπιστίας και καιροσκοπισμού, που έχει αυτή η Κυβέρνηση, αναρωτιέμαι αν υπάρχει έστω και ένας Έλληνας που να πιστεύει ότι, αν ήταν μπροστά στις δημοσκοπήσεις, θα άλλαζε τον εκλογικό νόμο", διερωτήθηκε κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε πως "ό,τι και να κάνει, ό,τι και να σκαρφιστεί, η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές".

Υπογράμμισε πως "η πρόταση της Κυβέρνησης αγνοεί τις πραγματικές ανάγκες, αποδεικνύει αδίστακτο κομματικό καιροσκοπισμό και απειλεί να σύρει τη χώρα στη δίνη της ακυβερνησίας και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά! Το γνωρίζουν διότι οι ίδιοι το έλεγαν. Δεν θα έχουν κατά συνέπεια, ούτε οι ίδιοι, ούτε όσοι συμπράξουν, το άλλοθι της άγνοιας".

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ επανέλαβε πως η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να συζητήσει την ψήφο των εκτός Ελλάδας Ελλήνων πολιτών και την κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για την ψήφο στα 17, έκανε λόγο για "τελευταία έκφραση του πιο ανεύθυνου λαϊκισμού", εξηγώντας:

"...Πριν από λίγο καιρό, στις 7 Ιουνίου, ο Υπουργός Παιδείας, ανακοίνωσε ότι από τη νέα σχολική χρονιά θα μεγαλώσουν τα διαλείμματα.

Λίγο καιρό αργότερα, στις 22 Ιουνίου, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατέθετε πρόταση για χορήγηση διπλώματος οδήγησης στα παιδιά από την ηλικία των 17. Τώρα, με το νέο εκλογικό νόμο, η Κυβέρνηση αποφασίζει να χορηγηθεί δικαίωμα ψήφου στην ηλικία των 17 χρονών".

"Τίποτα δεν είναι τυχαίο", πρόσθεσε. "Πρώτα ξεκίνησαν να μοιράζουν στα παιδιά υποσχέσεις για μεγαλύτερα διαλείμματα και διπλώματα οδήγησης και ύστερα ανακοινώνουν ότι τα παιδιά αυτά θα έχουν δικαίωμα ψήφου. Είναι η τελευταία έκφραση του πιο ανεύθυνου λαϊκισμού. Θέλουν να βάλουν τον κομματισμό στα σχολεία. Θέλουν να μπλέξουν τα παιδιά – την ώρα που η έγνοια τους θα είναι στις πανελλαδικές, την ώρα που θα βρίσκονται στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι τους – με τα κόμματα και τις εκλογές. Εάν νομίζουν ότι μπορούν έτσι να δελεάσουν τους μαθητές και να κλέψουν την ψήφο τους, κάνουν τεράστιο λάθος".