Η ΝΔ καταγγέλλει έλλειψη ενημέρωσης για το Σκοπιανό - Τι απαντά το ΥΠΕΞ

Πέμπτη 07 Ιουνίου 2018, 12:56
-A +A
Η ΝΔ καταγγέλλει έλλειψη ενημέρωσης για το Σκοπιανό - Τι απαντά το ΥΠΕΞ

Την έλλειψη ενημέρωσης για το Σκοπιανό, με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων, Αντόνιο Μιλόσοσκι, καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία, προειδοποιώντας για μια ακόμη φορά πως ο κ. Τσίπρας δεν διαθέτει πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα σε μια συμφωνία που θα αποβεί σε βάρος των συμφερόντων της Ελλάδας. 

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, δια του αρμόδιου τομεάρχη της κ. Γιώργου Κουμουτσάκου, ζήτησε χθες στις 5.45 το απόγευμα επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο των Εξωτερικών για τη δημόσια τοποθέτηση του πρώην Υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων κ. Αντόνιο Μιλόσοσκι που θέλει τον κ. Αλέξη Τσίπρα να είναι έτοιμος να δεσμεύσει τη χώρα με μια συμφωνία με την πΓΔΜ.

«Μέχρι την ώρα που εκδίδεται η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας (12.40 μ.μ.), ο κ. Κοτζιάς δεν θέλησε να παράσχει οποιαδήποτε ενημέρωση στην Αξιωματική Αντιπολίτευση. Προφανής στόχευση των κ. Τσίπρα και Κοτζιά είναι να οδηγήσουν την χώρα και τους πολίτες προ τετελεσμένων», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση. 

«Προειδοποιούμε τον Πρωθυπουργό για μια ακόμη φορά: Δεν διαθέτει πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα και θα φέρει ακέραιη προσωπική ευθύνη, αν συναινέσει σε μια συμφωνία που θα αποβεί σε βάρος των συμφερόντων της Ελλάδας», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Τι απαντάει το ΥΠΕΞ 

Σε απάντησή του το υπουργείο Εξωτερικών δηλώσει αναρμόδιο να ενημερώνει τη ΝΔ για δηλώσεις της αντιπολίτευσης της πΓΔΜ. 

«Το Υπουργείο Εξωτερικών δεν είναι αρμόδιο, ούτε είναι καθήκον του να ενημερώνει τη Νέα Δημοκρατία για δηλώσεις της αντιπολίτευσης της πΓΔΜ (VMRO), αδελφό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στο ΕΛΚ, στο οποίο οφείλει να απευθυνθεί», τονίζει το ΥΠΕΞ.

«Την επόμενη δε φορά που η Νέα Δημοκρατία θελήσει ενημέρωση για τις εξελίξεις στην διαπραγμάτευση με τα Σκόπια, καλό θα ήταν να το ζητήσουν ευθέως, ως οφείλουν, από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Επ’ ευκαιρία της παρουσίας του στο συνέδριο του ΕΛΚ στο Μόναχο, ας βρει χρόνο ο κ. Μητσοτάκης να ενημερωθεί από τους φίλους του στο VMRO, καθώς και από τον Πρόεδρο του ΕΛΚ για τις δηλώσεις του στα Σκόπια», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 23/11/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα