ΝΔ: «Χάθηκε η ψευτοδεδηλωμένη της κυβέρνησης»

ΝΔ: «Χάθηκε η ψευτοδεδηλωμένη της κυβέρνησης»

Του Γιάννη Τρουπή

«Σήμερα χάθηκε ακόμη και η ψευτοδεδηλωμένη που πήρε ο κ. Τσίπρας την προηγούμενη εβδομάδα» αναφέρουν πηγές της Πειραιώς με αφορμή το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και το γεγονός ότι οι Κ. Ζουράρις και Β. Κόκκαλης καταψήφισαν μια εκ των βασικών πολιτικών της κυβέρνησης.

Στη Ν.Δ. εκτιμούν πως οι χαρακτηρισμοί περί κυβέρνησης-κουρελού επιβεβαιώνονται αφού σε μια ψηφοφορία, άκρως σημαντική για τη σταθερότητά της, δύο εκ των βουλευτών (ο ένας και υφυπουργός προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ) καταψήφισαν. Επί της ουσίας η κυβέρνηση καταμέτρησε σήμερα 149 βουλευτές εξ αυτών που δήλωσαν ναι στη ψήφο εμπιστοσύνης την προηγούμενη εβδομάδα.

Το σκωπτικό σχόλιο από την Πειραιώς και οι αναφορές σε μια «θνησιγενή κυβέρνηση μειοψηφίας 149 βουλευτών» δεν είναι τυχαία αφού τα στελέχη της θεωρούν πως το προσεχές διάστημα η η καθημερινότητα θα αναδείξει τον ετερόκλητο χαρακτήρα της κυβέρνησης Τσίπρα.

 

Ουσιαστικά ο Αλ. Τσίπρας διαθέτει κυβέρνηση μειοψηφίας που αποκτά πλειοψηφία περιστασιακά είτε μέσω δανεισμού βουλευτών από τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου είτε με ανεξάρτητους προερχόμενους από άλλα κόμματα όπως έγινε και σήμερα κατά τη διαδικασία της κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών.