ΝΔ για υπόθεση Novartis: Θα λογοδοτήσουν όσοι σχεδίασαν και έστησαν τη σκευωρία

ΝΔ για υπόθεση Novartis: Θα λογοδοτήσουν όσοι σχεδίασαν και έστησαν τη σκευωρία

«Ας καταλάβουν επιτέλους στο Μαξίμου ότι οι μεθοδεύσεις τους δεν μπορούν πια να κρυφτούν όσο κι αν επιχειρούν να τις συγκαλύψουν», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία μετά τη γνωστοποίηση ότι η καταγγελία του Γ. Αγγελή την υπόθεση Novartis τέθηκε στο αρχείο, πριν καν διερευνηθεί. «Η σκευωρία που έστησαν», σημειώνει, θα αποκαλυφθεί με κάθε λεπτομέρεια και «όσοι τη σχεδίασαν θα λογοδοτήσουν», ξεκαθαρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ επισημαίνει πως «κάλεσε χθες την κυβέρνηση να απαντήσει αν η κ. Τουλουπάκη που χειρίζεται την υπόθεση της Novartis ελέγχεται για τους χειρισμούς της, ύστερα από καταγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελέα κ. Αγγελή» και αντί απάντησης, αργά χθες τη νύχτα, «η κυβέρνηση έκανε γνωστό μέσω του ΑΠΕ ότι η καταγγελία του κ. Αγγελή τέθηκε στο αρχείο, πριν καν διερευνηθεί».

Μετά τις εξελίξεις αυτές η διαμηνύει προς το Μέγαρο Μαξίμου ότι «ας καταλάβουν επιτέλους ότι οι μεθοδεύσεις τους δεν μπορούν πια να κρυφτούν όσο κι αν επιχειρούν να τις συγκαλύψουν» και ξεκαθαρίζει ότι «η σκευωρία που έστησαν ακόμη και κατά δύο πρώην πρωθυπουργών θα αποκαλυφθεί με κάθε λεπτομέρεια και όσοι τη σχεδίασαν θα λογοδοτήσουν».

Υπενθυμίζεται ότι η είδηση πως η υπόθεση της έρευνας των καταγγελιών του πρώην εποπτεύονται της εισαγγελίας διαφθοράς Γιάννη Αγγελή, κατά των εισαγγελέων Τουλουπάκη, Ντζούρα και Μανώλη, μπαίνει στο αρχείο έγινε γνωστή, αφού προηγουμένως είχε υπάρξει ανακοίνωση της ΝΔ για τη νέα αναφορά του νυν αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου.

Ο κ. Αγγελής μάλιστα είχε καταθέσει και πεντασέλιδη αναφορά για όσα είχαν γίνει κατά τη συνάντηση των δικαστικών λειτουργών με Αμερικανούς αξιωματούχους στη Βιέννη και αφορούσαν στην υπόθεση Novartis, ενώ πληροφορίες τον έφεραν να δηλώνει πως δεν προτίθεται να πάει φυλακή αλλά και να επισημαίνει νομικά ζητήματα στην έρευνα.

Η είδηση έγινε γνωστή μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν πως υπάρχει και δεύτερη έρευνα βάσει των καταγγελιών του Γιάννη Αγγελή, κυρίως όμως μετά από τη σκληρή ανακοίνωση της ΝΔ στην οποία γινόταν αναφορά σε «σκευωρία» ζητώντας εξηγήσεις και απαντήσεις στο ερώτημα αν έχει διαταχθεί έρευνα κατά της κ. Τουλουπάκη. Μάλιστα υπήρχε και το ερώτημα σχετικά με το πως είναι δυνατόν να παραμένει στη θέση της.