«Ναι» επί της αρχής από το ΚΙΝΑΛ επί του ν/σ για τις πορείες

«Ναι» επί της αρχής από το ΚΙΝΑΛ επί του ν/σ για τις πορείες

Ευρύτερη αποδοχή αναμένεται να λάβει την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, το νομοσχέδιο για τις πορείες. Και αυτό διότι, εκτός από τη Νέα Δημοκρατία, «ναι» επί της αρχής αναμένεται να ψηφίσει και το Κίνημα Αλλαγής, σύμφωνα με την απόφαση του Συντονιστικού του κόμματος.

Η Φώφη Γεννηματά, μάλιστα, προχώρησε σε σχετική δήλωση, προαναγγέλοντας την θετική στάση του κόμματος απέναντι στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Σε δήλωση της σημείωσε πως «παλεύουμε για περαιτέρω βελτίωση» και μίλησε για «δημιουργική αντιπολίτευση απέναντι στη συντήρηση και τον λαϊκισμό».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επεσήμανε πως «με την καθοριστική παρέμβασή μας, αλλάξαμε ριζικά το αντιδημοκρατικό Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, που απαγόρευε, ουσιαστικά, τις διαδηλώσεις. Ήθελε ανοιχτό το κέντρο αλλά οδοφράγματα στις πορείες. Άλλο ρύθμιση και κανόνες και άλλο κατάργηση συνταγματικών δικαιωμάτων, που για μας είναι αδιαπραγμάτευτα. Από τις θεσμικές εγγυήσεις, κερδισμένοι είναι οι πολίτες. Γιατί επιπλέον, η μετωπική σύγκρουση που στήθηκε και στο θέμα αυτό θα οδηγούσε σε νέες βίαιες συγκρούσεις στο πολύπαθο κέντρο της Αθήνας».

Η μερική αλλαγή στάσης του Κινήματος Αλλαγής ήρθε μετά τις αλλαγές του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη επί συγκεκριμένων διατάξεων. Βασική αλλαγή ήταν η απόσυρση της διάταξης με χροιά ιδιώνυμου,  που προέβλεπε ποινή φυλάκισης ενός έτους σε όποιον συμμετέχει σε διαδήλωση ή πορεία που είναι απαγορευμένη. Να σημειωθεί ότι η  συζήτηση στην Ολομέλεια ξεκινά αύριο και ολοκληρώνεται την Πέμπτη με ψηφοφορία.