Ν. Παπαθανάσης: Πιθανή η παράταση αναστολής πανηγυριών έως τέλος Αυγούστου

Ν. Παπαθανάσης: Πιθανή η παράταση αναστολής πανηγυριών έως τέλος Αυγούστου

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει «δεύτερο lockdown, με την έννοια που επιβλήθηκε το πρώτο» έδωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης σημειώνοντας ωστόσο ότι «ίσως έχουμε τοπικές παρεμβάσεις στην αντιμετώπιση των προβλημάτων». Επίσης ανακοίνωσε ότι πιθανόν η αναστολή των πανηγυριών θα παραταθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Μιλώντας στο Mega και αναφερόμενος στο θέμα των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας σημείωσε ότι «είμαστε πιο έξυπνοι, με εργαλεία πιο ικανά να αντιμετωπίσουν τη διασπορά του κορονοϊού», τόνισε ο κ. Παπαθανάσης αναφερόμενος στο θέμα των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, υπογράμμισε η ελληνική οικονομία επανεκκίνησε καλά, παρά τα δεδομένα προβλήματα λόγω κορoνοϊού. «Ξεκίνησε και ξεκίνησε καλά η οικονομία. Είμαστε σε χρονιά ύφεσης, αλλά θέλουμε όσο το δυνατόν μικρότερη ύφεση, για να βρεθούμε σε καλύτερο σημείο το 2021 και να επιταχύνουμε» τόνισε ο κ. Παπαθανάσης.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε στα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης που θα στηρίξουν την ελληνική οικονομία και έκανε γνωστό ότι στις 15 Οκτωβρίου θα κατατεθούν οι ελληνικές προτάσεις στην Ευρώπη.

Τόνισε ότι την περίοδο της καραντίνας δεν υπήρξε αισχροκέρδεια, καθώς το υπουργείο παρακολουθούσε συνεχώς τις τιμές και την αγορά, ενώ μίλησε και  για ένα νομοθέτημα που θα θεμελιώσει ένα μηχανισμό προστασίας των πολιτών από τα φαινόμενα υπερτιμήσεων.

Ο μηχανισμός αυτό θα πραγματοποιεί ελέγχους επί 24ώρου βάσεως κάνοντας ελέγχους σε τιμές, για αισχροκέρδεια και εναρμονισμένες πρακτικές, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να καταγγείλουν τις παρατυπίες στο 1520.