Ν. Κεραμέως: Αύξηση 102 εκατ. ευρώ στην Παιδεία και 9.750 προσλήψεις

Ν. Κεραμέως: Αύξηση 102 εκατ. ευρώ στην Παιδεία και 9.750 προσλήψεις

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Την αύξηση του προϋπολογισμού στην Παιδεία κατά 102 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής της στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2020. Ειδικότερα, τόνισε ότι οι δαπάνες για την παιδεία πλέον φτάνουν τα 4,953 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, εξήγγειλε προσλήψεις 9.750 εκπαιδευτικών, αξιολόγηση κι επιμόρφωσή τους, ενώ υπογράμμισε ότι ο οικονομικός σχεδιασμός της κυβέρνησης έχει ξεκάθαρη αναπτυξιακή στόχευση που υπηρετεί, «τη μεγέθυνση της οικονομίας και την μείωση των δυσβάσταχτων φόρων που επέβαλλε η προηγούμενη κυβέρνηση». «Η προηγούμενη κυβέρνηση ήθελε μίζερη διανομή της πίτας ενώ η δική μας θέλει την μεγέθυνση της πίτας με φοροελαφρύνσεις, επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας», σημείωσε με νόημα.

Σε ότι αφορά τις προσλήψεις δήλωσε ότι ο προϋπολογισμός του 2020 περιλαμβάνει προσλήψεις 4.500 μόνιμων εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και 5.250 στη γενική εκπαίδευση.

«Η Παιδεία αποτελεί το σπουδαιότερο όχημα για αυτοδύναμη Ελλάδα που σέβεται τον εαυτό της. Στοχεύουμε σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που εμπιστεύεται τους εκπαιδευτικούς τους αξιολογεί τους στηρίζει και επιμορφώνει και δίνει εφόδια στους μαθητές. Επιδιώκουμε ένα αυτοδύναμο, καινοτόμο και εξωστρεφές πανεπιστήμιο», είπε κλείνοντας.