Ν. Δένδιας: Οι ψευτοπονηρές διατάξεις πρέπει να αποσυρθούν

Ν. Δένδιας: Οι ψευτοπονηρές διατάξεις πρέπει να αποσυρθούν

Μετά τον Γ. Κουμουτσάκο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας ζήτησε την πλήρη κατάργηση του νόμου Παππά. «Εμείς θεωρούμε τις τροπολογίες μη παραδεκτές. Είναι απαραίτητη η γενναιότητα που συνοδεύεται από την απλή λέξη κατάργηση», τόνισε ο κ. Δένδιας και καταλόγισε στον Υπουργό Επικρατείας «πονηριά». Σύμφωνα εξάλλου με τον βουλευτή της ΝΔ, «το άρθρο 15 αναθέτει στο ΕΣΡ συνολικά αυτό το θέμα (σ.σ. της αδειοδότησης), δεν επιφυλάσσει ρόλο στον υπουργό Επικρατείας και σε όποιον άλλο υπουργό».

Ο κ. Δένδιας εξαπέλυε τα πυρά του και προς τον Ν. Παππά κατηγορώντας τον ότι μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν έχει αντιληφθεί πως έσφαλε. «Έσυρε την κυβέρνηση σε μια διαμάχη κατ' ουσίας χωρίς αντικείμενο», συμπλήρωσε και τόνισε ότι «δεν μπορούμε να απασχολούμε την κοινή γνώμη επι 16 μήνες για το συγκεκριμένο θέμα».

Παράλληλα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ σχολίασε ότι η κυβέρνηση επιτέθηκε με χυδαίο τρόπο κατά της ελληνικής δικαιοσύνης, κάτι που «δεν έγινε ούτε στις πολιτικές δίκες του 1989 και του 1990. «Δεν θεώρησε η κυβέρνηση ότι πρέπει να ζητήσει συγγνώμη στην δικαιοσύνη και την ελληνική κοινωνία», είπε και στηλίτευσε την φράση Παππά περί οριακής πλειοψηφίας. Σύμφωνα με τον κ. Δένδια η κυβερνητική άποψη έλαβε μόλις τρεις ψήφους στο ΣτΕ, καθώς το πραγματικό αποτέλεσμα ήταν 14-8-3!

 Αλέξανδρος Διαμάντης