Ν. Βούτσης: Δεν θέλαμε να τυπώσουμε δραχμές - Ο Βαρουφάκης είχε εναλλακτικά σενάρια

Ν. Βούτσης: Δεν θέλαμε να τυπώσουμε δραχμές - Ο Βαρουφάκης είχε εναλλακτικά σενάρια

Τα όσα υποστήριξε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποβάλλει αίτημα να τυπωθούν δραχμές στη Ρωσία, διέψευσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Σε συνέντευξή του στο Open, ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι από την θέση που κατείχε μπορεί να γνωρίζει μετά βεβαιότητας ότι ουδέποτε διατυπώθηκε από την ελληνική κυβέρνηση τέτοιο ή παρόμοιας φύσης αίτημα, ούτε καν διερεύνηση ενός τέτοιου ενδεχομένου, για τύπωμα δραχμών στη Ρωσία.

«Το διαψεύδω απολύτως ότι ο κ. Τσίπρας ποτέ ζήτησε κάτι τέτοιο ή ούτε είχε φλερτάρει ποτέ με αυτή την ιδέα. Σε καμία περίπτωση δεν συζήτησε ο κ. Τσίπρας. Ποτέ δεν φλερτάραμε με την έξοδο της χώρας από το ευρώ. Ποτέ δεν παίξαμε κορώνα γράμματα την τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «οι εταίροι «πραγματικά είχαν στήσει μια μηχανή που ήθελαν να δίεξουν, ως παραδειγματισμό, στις μικρές χώρες, ως πειραματικά μοντέλα, μια σκληρή πρακτική και να μας οδηγήσουν στο Grexit».

 

Όσον αφορά το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής είπε: «Ό,τι λέει στο βιβλίο του, για τον εαυτό του, ισχύει. Πέρα από τις υπερφίαλες απόψεις και σκέψεις. Από την πλευρά του είχε οπωσδήποτε κάποια εναλλακτικά σενάρια, τα οποία είχε θέσει. Ενδεχομένως να εννοεί αυτά».