Κυρ. Μητσοτάκης σε Γερμανό πρέσβη: Δεν επικυρώνουμε τη συμφωνία με την πΓΔΜ, είναι επιζήμια

Κυρ. Μητσοτάκης σε Γερμανό πρέσβη: Δεν επικυρώνουμε τη συμφωνία με την πΓΔΜ, είναι επιζήμια

Την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να καταψηφίσει όταν και εφόσον έρθει η συμφωνία με την πΓΔΜ στη Βουλή εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Γερμανό Πρέσβη στην Αθήνα, κ. Γιενς Πλέτνερ.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε σήμερα με τον Γερμανό Πρέσβη και συζήτησαν ζητήματα διμερούς και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος ενόψει και της επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη στο Βερολίνο στις 27 Ιουνίου.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι θεωρεί επιζήμια για την Ελλάδα τη συμφωνία που υπέγραψε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την πΓΔΜ και πιστός στη λογική της κοινής τοποθέτησης τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας επανέλαβε την πρόθεση της ΝΔ να μην κυρώσει τη συμφωνία.

Σημειώνεται πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας απέναντι στην κυβέρνηση επιχείρησε να αποτρέψει την υπογραφή της συμφωνίας με την πΓΔΜ την Κυριακή, καθώς θεωρεί ότι πρόκειται για μια κακή συμφωνία σε βάρος της ελληνικής πλευράς.

Παρότι η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει πως η ελληνική κοινωνία στηρίζει τη συμφωνία, η ΝΔ θεωρεί πως η υπογραφή στις Πρέσπες αποτελεί οπισθοδρόμηση κι έχει κάνει πολύ μεγάλη ζημιά στη χώρα, ενώ έχει πληγώσει τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.

Η θέση της ΝΔ ως προς τη συμφωνία είναι ξεκάθαρη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας σχετικά με την πρόθεση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.