Με φωτογραφικές διατάξεις και «ρουσφέτια» έκλεισε τις εργασίες της η Βουλή

Με φωτογραφικές διατάξεις και «ρουσφέτια» έκλεισε τις εργασίες της η Βουλή

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Φωτογραφικές τροπολογίες που φτάνουν και στη διαγραφή προστίμων επιχειρηματιών, ρουσφέτια και εξυπηρετήσεις ημετέρων έκλεισε της εργασίες της η Βουλή, η οποία την Δευτέρα διαλύεται μετά την επίσκεψη που προανήγγεiλε πως θα πραγματοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ζητήσει πρόωρη διεξαγωγή εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας αρχικά άφησε να εννοηθεί πως οι εκλογές θα γίνονταν στις 30 Ιουνίου δηλώνοντας πως θα επισκεφθεί τον Προκόπη Παυλόπουλο αλλά στη συνέχεια έγινε γνωστό πως θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο στις 10 Ιουνίου δείχνοντας με τον τρόπο αυτό ότι στόχος του Μεγάρου Μαξίμου ήταν να λειτουργήσει η Βουλή έστω και για μια εβδομάδα προκειμένου να κλείσουν εκκρεμότητες και να γίνουν ρουσφέτια προς συγκεκριμένα πρόσωπα. Επιχειρηματίες αλλά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπερ εγένετο, και μάλιστα χωρίς αιδώ ή μάλλον όπως ο Ν. Βούτσης δήλωσε σήμερα δίχως καμία ενοχή! Εξ ου κιόλας ότι εφόρμησε στα ρουσφέτια και στις πάντως είδους εξυπηρετήσεις λίγες μόλις μέρες διαλυθεί το Κοινοβούλιο, με μια Βουλή που ούτως ή άλλως θεωρούσε η αντιπολίτευση απονομιμοποιημένη!

Η κυβέρνηση, μάλιστα, έμεινε (σχεδόν) μόνη της να καταθέτει και να ψηφίζει ρουσφέτια μπας και κερδίσει… κάτι, ωστόσο ο εμφύλιος για τις βουλευτικές τροπολογίες, το άδειασμα Τσίπρα σε Βούτση, το πάγωμα των μετατάξεων και το κερασάκι στην τούρτα η κυνική ομολογία της Τ. Χριστοδουλοπούλου απέδειξε ότι βρίσκεται σε πλήρη αποδρομή, αναδεικνύοντας όμως και τα θέματα ου διευθετήθηκαν.

Από το είμαστε η κάθε λέξη του Συντάγματος που ο Αλ. Τσίπρας διακήρυττε αναλαμβάνοντας τη διακυβέρνηση της χώρος αποδείχθηκε ότι εξαντλήθηκε κάθε όριο του όπως και του Κανονισμοού της βουλής.

Τι πρόλαβε η κυβέρνηση να κάνει μέσα σε 4 ημέρες συνεδριάσεων στη Βουλή;

- Τακτοποίησε τους συνταξιούχους της ΕΤΕ

- Άνοιξε παράθυρο για το σβήσιμο προστίμων  έχουν επιβληθεί από το κράτος για λαθρεμπόριο και για άλλες παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα. Στους διαδρόμους της Βουλής είναι έντονη η συζήτηση γύρω από την «ταυτότητα» των επιχειρήσεων που φωτογραφίζει η εν λόγω τροπολογία, με βουλευτές της αντιπολίτευσης να δείχνουν προς την πλευρά του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη

- Έδωσε   βαρέα και ανθυγιεινά σε όλες τις σχολικές καθαρίστριες και μάλιστα ανεξάρτητα από τον αριθμό των ωρών της ημερήσιας απασχόλησής τους!

- Εξόφλησε μισθούς της ΕΒΖ από το πρόγραμμα των Δημοσίων Επενδύσεων

 -Και φυσικά επιχείρησαν να αλώσουν τη Βουλή με «ημέτερους», βολεύοντας μεταξύ άλλων την πρώην γυναίκα του στον εργασιακό παράδεισο της Βουλής (εργάζεται από 2007 ως αποσπασμένη στη Βουλή), θυγατέρες, ιδιαίτερες συνεργάτες και πάσης φύσης φίλους. Ακόμα και τις θυγατέρες γραμματέων επιχείρησαν να τακτοποιήσουν στο Ίδρυμα της Βουλής, αλλά μετά την γενική κατακραυγή έκαναν πίσω ολοταχώς!

Φωτογραφία intime news