Τρίτη 19 Μαρτίου 2019, 16:45
Τελευταία ενημέρωση: 16:50

-A +A

Με βουλευτική τροπολογία παρατείνουν τις συμβάσεις στα Κέντρα Υποδοχής

Τρίτη 19 Μαρτίου 2019, 16:45
Τελευταία ενημέρωση: 16:50
Με βουλευτική τροπολογία παρατείνουν τις συμβάσεις στα Κέντρα Υποδοχής
-A +A

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Με μια βουλευτική τροπολογία, που δεν περιλαμβάνει την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και άρα ουδείς γνωρίζει τον οικονομικό αντίκτυπο, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να νομοθετήσει την παράταση των συμβάσεων στα Κέντρα Υποδοχής όλης της Επικράτειας αλλά και των δομών των νησιών του Αιγαίου που δέχονται ροές.

Η ρύθμιση υπογράφεται από 4 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα από τους κκ Καματερό, Μιχαηλίδη, Πάλλη και Σεβαστάκη. «Με δεδομένο ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η διαδικασία πρόσληψης του παραπάνω προσωπικού και ενόψει των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών που υφίστανται σε όλους τους χώρους που διαβιούν πρόσφυγες και μετανάστες είναι απολύτως αναγκαία η παράταση για ένα δίμηνο ακόμη των συμβάσεων έργου του εξειδικευμένου προσωπικού που ήδη υπηρετεί, μετά από διαδοχικές παρατάσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά η αιτιολογική έκθεση της βουλευτικής τροπολογίας.

Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι οι εν λόγω συμβάσεις λήγουν στις 19.2.2019 ενώ η δαπάνη (που δεν γνωρίζουμε ποια είναι) προτείνεται να «καλυφθεί από τον τακτικό προϋπολογισμό του ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ), μετά από έκτακτη χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε την τροπολογία εδώ. 

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα