Μάχη με πρωταγωνιστή τον Ο. Κωνσταντινόπουλο για την σύμβαση με την Cosco

Μάχη με πρωταγωνιστή τον Ο. Κωνσταντινόπουλο για την σύμβαση με την Cosco

Με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο να επιτίθεται στην κυβέρνηση και ενδοκυβερνητική γκρίνια ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή για την σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ στην Cosco. «Να πάρετε πίσω τις μετατάξεις, είναι ρουσφέτι στην Cosco. Είναι ντροπή να κάνουμε μετατάξεις. Γιατί δεν κάνετε το ίδιο στον Μαρινόπουλο; Η πρώτη φορά αριστερά;», τόνισε με νόημα, ενώ εξαπέλυσε σφοδρά πυρά και τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος που έχει το νομοσχέδιο. Παράλληλα, ζήτησε την παρουσία εκπροσώπου της Κινεζικής εταιρείας, κάτι το οποίο αρχικά δέχτηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Καματέρος για να αναιρέσει λίγο αργότερα.

«Να διορθώσουμε ένα λάθος που κάναμε, που συμφωνήσαμε να καλέσουμε Cosco, δέχτηκα παρατηρήσεις έντονες, ανοίγουμε ασκό Αιόλου αν καλέσουμε και επιχειρηματίες», τόνισε ομολογώντας άνωθεν παρεμβάσεις, με την προεδρεύουσα Χαρά Καφαντάρη να υπογραμμίζει ότι δεν γίνεται να αλλάξει η αρχική απόφαση.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας ξεκαθάρισε ότι το κατεπείγον πρέπει να αποφεύγεται, εκτός αν υπάρχει ανάγκη. «Η κυβέρνηση το εισηγείται μετά λόγου γνώσεως», προσέθεσε χαρακτηριστικά. Την ίδια ώρα, τα πυρά της εξαπέλυσε και η βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη υπενθυμίζοντας παλαιότερες θέσεις του Υπουργού. «Ο Δρίτσας ως στόχο ζωής παρουσίαζε ακύρωση ιδιωτικοποίησης ΟΛΠ, το είχε κάνει σημαία. Και ως υποψήφιος δήμαρχος είχε πει σύσσωμος ο Πειραιάς αντιστέκεται. Ακόμη κι όταν ορκιζόταν αναπληρωτής υπουργός ναυτιλίας έλεγε η αποκρατικοποίηση ΟΛΠ σταματάει. Για να πετύχετε παραμονή στην εξουσία θυσιάζετε τα πάντα, την αξιοπιστία σας», υπογράμμισε.

Αλέξανδρος Διαμάντης