Μ. Σπυράκη: Υποστηρικτές του Πινοσέτ είναι αυτοί που πνίγουν διαδηλωτές στα δακρυγόνα

Μ. Σπυράκη: Υποστηρικτές του Πινοσέτ είναι αυτοί που πνίγουν διαδηλωτές στα δακρυγόνα

Επίδειξη εσωτερικής ισχύος που σκόπευε στην ενίσχυση της κομματικής αντιπαράθεσης χαρακτήρισε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, την ομιλία του πρωθυπουργού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ υπενθύμισε ότι μόλις το περασμένο Σάββατο, σε μια επίδειξη καταστολής, η κυβέρνηση έπνιξε τη Θεσσαλονίκη στα δακρυγόνα.

«Ειλικρινά δεν είχα σκοπό να πάρω τον λόγο πριν ακούσω τον πρώτο γύρο της απάντησης σας. Άκουσα λοιπόν με προσοχή ότι ισχυρίζεστε ότι στην Ελλάδα υπάρχει νεποτισμός, ότι υπάρχουν θαυμαστές του Πινοσέτ», δήλωσε και συνέχισε λέγοντας πως «υποστηρικτές του Πινοσέτ είναι εκείνοι που πνίγουν στα δακρυγόνα όσους διαμαρτύρονται γιατί παραδώσατε στους γείτονες το μακεδονικό έθνος και τη μακεδονική γλώσσα».

Όπως ανέφερε η Μ. Σπυράκη, ο Αλ. Τσίπρας έχασε την ευκαιρία να εμφανιστεί ως πρωθυπουργός της Ελλάδας, ενώνοντας και όχι διχάζοντας τους Έλληνες, ενώ πρόσθεσε πως ο πρωθυπουργός δεν έκανε καν αυτοκριτική για το γιατί πήγαμε στο 3ο πρόγραμμα διάσωσης.

Πιο συγκεκριμένα, νωρίτερα ο Αλ. Τσίπρας απαντώντας στις επικρίσεις του Εστεμπαν Γκονζαλες Πονς από το Ευρωπαϊκό Λαικό Κόμμα σχετικά με τον νεποτισμό και τον λαϊκισμό που κυριαρχεί στην Ελλάδα, σημείωσε πως καλό θα ήταν, ο εκπρόσωπος του ΕΛΚ όταν μιλά για νεποτισμό και πελατειακό κράτος στην Ελλάδα να «κοιτάζει» προς τη «δεξιά παράταξη όπου αναλαμβάνουν ρόλους με όρους οικογενειοκρατίας, και όχι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Ειδικότερα, το στέλεχος της ΝΔ, σημείωσε πως περίμενε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να «εμφανιστεί ως πρωθυπουργός της Ελλάδος και να μην μεταφέρει την εσωτερική κομματική αντιπαράθεση». «Εκτός αν θεωρείτε πως νεποτισμός είναι να εκλέγεται ο αρχηγός ενός κόμματος με εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους και όχι μέλη οικογενειών στελεχών του κόμματός σας να υπηρετούν στην κυβέρνηση», συμπλήρωσε απαντώντας στην επίθεση που εξαπέλυσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Στη συνέχεια, ο Αλ. Τσίπρας με τοποθέτησή του απάντησε στην ομιλία της κας Σπυράκη, λέγοντας πως «θα είμαι ο τελευταίος που θα αρνηθώ το δικαίωμα του κάθε πολίτη να διαδηλώνει σε μια δημοκρατία» και χαρακτήρισε «ακραία στοιχεία» όσους διαδήλωσαν στη ΔΕΘ, ενώ έκανε λόγο για συλλαλητήρια των 3.000- 4000 που καμία σχέση δεν είχαν με τα μεγάλα συλλαλητήρια που έγιναν τον Φλεβάρη».

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στην γαλάζια βουλευτή λέγοντας πως «να σας υπενθυμίσω ότι όταν εσείς ήσασταν για χρόνια ως προβεβλημένη δημοσιογράφος σε κεντρικό σταθμό, βγαίνατε  κάθε βράδυ σχεδόν όταν είχαμε μαζικές διαδηλώσεις με πραγματικά μεγάλη καταστολή και όπως η ίδια έχετε παραδεχθεί αποκρύβατε την αλήθεια» πρόσθεσε. Σημείωσε, ακόμη, πως η «ευαισθησία δεν είναι α λα καρτ και διαβεβαίωσε ότι στην Ελλάδα «δεν υπάρχει ούτε βία ούτε καταστολή». 

Σε παρέμβασή της στον ΣΚΑΪ, η Μ. Σπυράκη απάντησε εκ νέου στον πρωθυπουργό σημειώνοντας πως «ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι στη Θεσσαλονίκη συγκεντρώθηκαν μερικές χιλιάδες ακραίοι, ενώ έκρινε σκόπιμο να διανθίσει την τριτολόγια του και με μια προσωπική επίθεση σε μένα για τον τρόπο που ασκούσα το επάγγελμα μου 5 χρόνια πριν, πριν δηλαδή εκλεγώ στη θέση του Ευρωβουλευτή».

Τέλος, η κα Σπυράκη αναφέρθηκε στη συνεδρίαση της Ολομέλειας και στηλίτευσε το γεγονός ότι ήταν άδεια η αίθουσα του ευρωκοινοβουλίου όταν προσήλθε ο Αλέξης Τσίπρας. «Δεν είναι συνηθισμένο να είναι άδεια η αίθουσα του ευρωκοινοβουλίου όταν έρχεται Πρωθυπουργός ή Πρόεδρος χώρας. Θέλω να σας θυμίσω πόσo μεγάλη συμμετοχή είχαμε στο Ευρωκοινοβούλιο όταν ήρθε και μας μίλησε ο Μακρόν ή όταν γενικότερα απευθύνεται στο Ευρωκοινοβούλιο κάποιος σημαντικός ηγέτης. Σήμερα οι περισσότεροι Ευρωβουλευτές ήταν απόντες».

«Παρόντες ήμασταν περίπου το 1/10 των ευρωβουλευτών, το είδατε και στα πλάνα, δεν χρειάζεστε τη δική μου μαρτυρία. Παρών δεν ήταν ούτε ο πρόεδρος Γιούνκερ, παρά το γεγονός ότι συνηθίζεται ο πρόεδρος της Κομισιόν να έρχεται όταν μιλούν οι αρχηγοί των κρατών και των κυβερνήσεων», ανέφερε.