Μ. Σπυράκη: Ο κ. Τσίπρας κατόρθωσε να γίνει κανονικότητα η ανομία

Μ. Σπυράκη: Ο κ. Τσίπρας κατόρθωσε να γίνει κανονικότητα η ανομία

«Τα πανεπιστήμια στη Θεσσαλονίκη πρέπει να είναι ασφαλή και όχι οχυρά του μπάχαλου» τονίζει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή της στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» η ευρωβουλευτής ΝΔ-ΕΛΚ και εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, η οποία και υπογραμμίζει ότι «Ο κ. Τσίπρας κατόρθωσε να γίνει κανονικότητα η ανομία, το μπάχαλο, η φτωχοποίηση, αλλά και η χυδαιότητα στον πολιτικό λόγο»

«Όσο πιο γρήγορα οδηγηθούμε σε εκλογές, τόσο το καλύτερο για όλους τους Έλληνες», συμπληρώνει και επισημαίνει ότι «η πολιτική ατμόσφαιρα είναι πλέον τόσο τοξική που χρειάζεται επειγόντως ένας πρωθυπουργός που θα δώσει στους πολίτες ασφάλεια στην καθημερινότητα, δουλειά και όχι επίδομα μια φορά το χρόνο, σπουδές και όχι μπάχαλο στα δημόσια πανεπιστήμια, φωνή και αξιοπρέπεια εντός και εκτός Ελλάδος».

Αναφερόμενη στο σκοπιανό επισήμανε πως «δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε σε ό,τι είχαμε πει για αυτή τη συμφωνία. Οι πρόσφατες προκλήσεις Ζάεφ αποδεικνύουν πως η συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα θερμοκήπιο αλυτρωτισμού και εθνικισμού. Ο κ. Ζάεφ μιλά για "Μακεδόνες" που βρίσκονται στην Ελλάδα, αφού οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος του έδωσαν με τη συμφωνία το δικαίωμα της "μακεδονικής εθνικότητας"  και περηφανεύεται πως αυτοί οι άνθρωποι θα διδάσκονται τη δήθεν "Μακεδονική" γλώσσα, που τόσο απλόχερα αναγνώρισαν επίσης  οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος. Την ευθύνη πλέον θα έχουν οι βουλευτές που θα σηκώσουν το χέρι τους και θα υπερψηφίσουν τη συμφωνία. Οι ψευδαισθήσεις τελείωσαν».

Ερωτηθείς για την υπόθεση ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη, υπογράμμισε ότι αίτημα της ΝΔ είναι: «να απαντήσει η κυβέρνηση για το εάν ισχύει αυτό που είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο κ. Κιτσάκος, ότι είχε ενημερώσει επτά υπουργούς για την εκτόξευση του χρέους προς την ΔΕΠΑ. Να απαντήσει το εάν ισχύει το σενάριο μεταβίβασης ακινήτων αξίας 9 εκατομμυρίων ευρώ της εταιρείας συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη, έναντι χρεών 90 εκατομμυρίων ευρώ. Και το εάν ισχύει ή όχι πως άλλες εταιρείες φαντάσματα του κ. Λαυρεντιάδη επιχείρησαν να πάρουν τον έλεγχο των λιπασμάτων για να συνεχίσει η ΔΕΠΑ να χορηγεί απρόσκοπτα αέριο. Σας θυμίζω ότι πρώτοι οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν τις ...γκρίζες κινήσεις  στα λιπάσματα στην Καβάλα. Θέλουμε η επιχείρηση  να συνεχίσει  να λειτουργούν, προστατεύοντας όμως πρώτα το δημόσιο συμφέρον». 

Σχολιάζοντας την υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου για τον δήμο Θεσσαλονίκης υπογράμμισε: "Ο Νίκος Ταχιάος είναι ένας  άνθρωπος από την αυτοδιοίκηση, ένας άνθρωπος που ξέρει κάθε γωνιά της, που γνωρίζει τους κατοίκους της πόλης με τα μικρά τους ονόματα, που έχει τη γνώση και τη θέληση να δουλέψει για τα προβλήματα της καθημερινότητας. Δεν μπορώ να σκεφτώ από ποιον θα μπορούσε να χάσει ο Νίκος Ταχιάος. Η πόλη μας θα αποκτήσει το Δήμαρχο που της αξίζει".