Μ. Κεφαλογιάννης: H Ελλάδα έχει θέση πρωταγωνιστή και όχι θέση ουραγού στην Ευρώπη

Μ. Κεφαλογιάννης: H Ελλάδα έχει θέση πρωταγωνιστή και όχι θέση ουραγού στην Ευρώπη

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει θέση πρωταγωνιστή και όχι ουραγού στην Ευρώπη έστειλε σήμερα με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Στο περιθώριο του διήμερου συνεδρίου που διεξάγεται στην πόλη για την ημέρα της Ευρώπης ο Μανώλης Κεφαλογιάννης δήλωσε: «Η Ελλάδα έχει τη θέση του πρωταγωνιστή και όχι τη θέση του ουραγού στην Ευρώπη. Με δικά μας λάθη βρεθήκαμε σήμερα να είμαστε η μόνη χώρα που βρίσκεται σε πρόγραμμα. Πρόβλημα για την Ευρώπη και όχι ευκαιρία για την Ευρώπη. Και από αυτό που πρέπει να κάνομε είναι, να κάνομε την κρίση ευκαιρία για την Ελλάδα και τη νέα γενιά».

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή της ΝΔ η Ελλάδα πρέπει να στηριχθεί στην νέα γενιά και να προχωρήσει με εξωστρέφεια μέσα σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον.

«Η Ελλάδα πρέπει να στηριχθεί στην καινοτομία, την έρευνα, γιατί η χώρα μας μόνο με εξωστρέφεια με ποιότητα με νέες ιδέες μέσα σε ένα περιβάλλον ανταγωνιστικό μπορεί να προχωρήσει. Έχουμε το δίκτυ προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά πρέπει να κάνομε και άλλα βήματα μπροστά. Άρα χρειαζόμαστε μια διπλή αλλαγή. Αλλαγή στην Ευρώπη και στις δομές της για να πάμε με ασφάλεια στο μέλλον και τεράστιες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα για να είμαστε μια χώρα πρωτοπόρα όπως μας αξίζει, αξίζει στο λαό μας», επεσήμανε.

Όπως ανέφερε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης «η Ελλάδα με συναίνεση και συνεργασία μπορεί να τα καταφέρει αλλιώς ο δρόμος είναι δύσκολος και δύσβατος και οδηγεί σε πολύ μεγάλες δοκιμασίες τον ελληνικό λαό».