«Σκουπίδια» όσα λένε για βίαιη συμπεριφορά σε μετανάστες

«Σκουπίδια» όσα λένε για βίαιη συμπεριφορά σε μετανάστες

Προειδοποιήσεις προς την αξιωματική αντιπολίτευση να αποφεύγουν, κάνοντας δηλώσεις και ερωτήσεις, τη ρητορική των Τούρκων σχετικά με δήθεν βίαιες συμπεριφορές των ελληνικών αρχών κατά πρόσφυγες απεύθυνε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδής.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της αρμόδιας επιτροπής που εξετάζει το νομοσχέδιο για το άσυλο ο υπουργός χαρακτήρισε «σκουπίδια» όσα λένε οι Τούρκοι, κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες της γείτονος χώρας για βασανισμός προσφύγων και μεταναστών.

«Τι κάνει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας; Κλιμακώνει την ένταση επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό ότι οι ελληνικές αρχές απωθούν μετανάστες και πρόσφυγες στο Αιγαίο και κάλεσαν την ελληνική κυβέρνηση να το αποδεχθεί. Μετά ισχυρίστηκαν ότι έχουν έγγραφα και ντοκουμέντα που αποδεικνύουν ότι οι ελληνικές αρχές βασανίζουν τους μετανάστες. Το ίδιο κείμενο αναφέρεται και στο 2018 και στο 2019» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοϊδης, υπογραμμίζοντας απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «αυτά που λένε οι Τούρκοι εγώ τα θεωρώ σκουπίδια και εσείς κάνετε γι αυτά δηλώσεις».