Μ. Βορίδης για ΣΚΑΪ: Η κυβέρνηση έχει στείλει μηνύματα στους τρομοκράτες

Μ. Βορίδης για ΣΚΑΪ: Η κυβέρνηση έχει στείλει μηνύματα στους τρομοκράτες

Περί ηθικής αυτουργίας για την επίθεση στον Σκάι έκανε λόγο ο βουλευτής της νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, συμφωνώντας εμμέσως πλην σαφώς με τις χτεσινές δηλώσεις του ιδιοκτήτη του σταθμού, Γιάννη Αλαφούζου.

Από την πλευρά του, μιλώντας στο πλαίσιο της συζήτησης του προϋπολογισμού, ο Μ. Βορίδης, ερμηνεύοντας το ποινικό δίκαιο, είπε ότι ηθικός αυτουργός είναι αυτός που πείθει κάποιον να κάνει μια παράνομη πράξη.

«Η τρομοκρατία έχει ένα έδαφος πάνω στο οποίο καλλιεργείται και υπάρχουν συγκεκριμένα μηνύματα που η κάθε κυβέρνηση στέλνει απέναντι στο φαινόμενο κι εσείς έχετε στείλει μήνυμα όταν καταργήσατε φυλακές τύπου Γ που ήταν για τρομοκράτες, δίνοντας άδειες σε καταδικασμένους τρομοκράτες», προσέθεσε, χαρακτηριστικά.

«Ακουσα ότι στεναχωριέστε γιατί ο Αλαφούζος σας κατονόμασε ως ηθικούς αυτουργούς» είπε ο κ. Βορίδης και τόνισε ότι για μια κυβέρνηση δεν είναι αρκετή η καταδίκη αλλά απαιτείται να οδηγηθούν στα δικαστήρια αυτοί που το έκαναν.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Αλαφούζος σημείωσε πως από το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ έχουν ξεκινήσει μία απίστευτη εκστρατεία λάσπης και διασποράς ψευδών ειδήσεων εναντίον του ΣΚΑΪ, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι δεν σέβεται και δεν υπερασπίζεται την πολυφωνία και την ελευθερία της έκφρασης.