Μ. Ακιντζί: «Η προσάρτηση από την Τουρκία θα μας διαλύσει»

Μ. Ακιντζί: «Η προσάρτηση από την Τουρκία θα μας διαλύσει»

Ο κατοχικός ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, δήλωσε πως Το σενάριο προσάρτησης των κατεχομένων, όπως στην περίπτωση της Κριμαίας είναι φρικτό, δήλωσε ο Μουσταφά Ακιντζί, τονίζοντας πως είναι «ένα σενάριο που θα μας διαλύσει».

Όπως μεταδίδει η κυπριακή ιστοσελίδα philenews.com, ο κατοχικός ηγέτης ανέφερε πως η προσάρτηση είναι ενάντια στο συμφέρον τόσο των Τουρκοκυπρίων όσο και της Τουρκίας.

«Αυτό είναι ένα σενάριο που θα διαλύσει την ‘ΤΔΒΚ’ (σ.σ.:όπως αναφέρεται στο ψευδοκράτος). Το υποστηρίζω αυτό και είναι κάτι που δεν το λέω για πρώτη φορά, γιατί αυτό είναι ένα πραγματικό συναίσθημα και σκέψη του ‘τ/κ λαού’», είπε ο κ. Ακιντζί.

Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Ακιντζί ανέφερε πως ότι είπε στην εφημερίδα Guardian είναι παρόμοιο με αυτά που είπε στις 5 Φεβρουαρίου.

Χαρακτήρισε αβάσιμους τους λόγους της επίθεσης κατά αυτών που λέει. «Το θέμα δεν είναι πολύπλοκο, είναι ξεκάθαρο», σημείωσε, προσθέτοντας πως οι Τ/κ δεν θέλουν να γίνουν μειονότητα της ε/κ πλευράς ή να ζήσουν με μια διαρκή σχέση εξάρτησης από την Τουρκία.

Επεσήμανε πως η κοινωνία δεν αγκαλιάζει την πιθανότητα μια προσάρτησης, και πως το κύριο είναι το ψευδοκράτος να μετατραπεί σε μια από τις ισότιμες συνιστώσες πολιτείες και να λάβει μια σεβαστή θέση υπό μια ομόσπονδη στέγη.

«Αυτή η προσπάθεια πρέπει να υποστηριχτεί. Μια τέτοια Κύπρος με τον βορά και τον νότο της, θα καταστεί φιλική προς την Τουρκία. Αυτό είναι προς όφελος όλων», σημείωσε.