«Δεν υπάρχει τίποτα προσωπικό με κανένα πρόεδρο ομοσπονδίας»

«Δεν υπάρχει τίποτα προσωπικό με κανένα πρόεδρο ομοσπονδίας»

«Δεν υπάρχει τίποτα προσωπικό με κανέναν πρόεδρο ή εκτελεστικό μέλος ομοσπονδίας. Η συνεργασία μας θα συνεχιστεί, γιατί έχουμε μπροστά μας και Ολυμπιακούς Αγώνες», ανέφερε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος εμφανίσθηκε συναινετικός κατά την δευτερολογία του με την οποία ολοκληρώθηκε η συζήτηση του αθλητικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού υπογράμμισε ότι προτίθεται να συνεχίσει τη συνεργασία του με τις αθλητικές ομοσπονδίες, χαρακτηρίζοντας «παράδειγμα προς μίμηση» τον ΣΕΓΑΣ και προσωπικά τον πρόεδρό του, Κώστα Παναγόπουλο, ωστόσο πρόσθεσε ότι θα πρέπει να δοθούν ευκαιρίες και σε νέα πρόσωπα.

Συγκεκριμένα ο κ. Αυγενάκης είπε από το βήμα της Βουλής πως «Θέλω να συγχαρώ τον ΣΕΓΑΣ και κυρίως τον κ. Παναγόπουλο, που το περασμένο Σαββατοκύριακο πέτυχε ένα μικρό θαύμα, με 60.000 δρομείς στην Αθήνα. Ο κ. Παναγόπουλος έχει συνδυάσει την κρατική επιχορήγηση και την ενίσχυση χορηγιών. Είναι παράδειγμα προς μίμηση. Κάποια στιγμή όμως πρέπει να δοθεί χώρος και δυνατότητα και σε νεότερους να προσφέρουν».

Εξάλλου, ο υφυπουργός Αθλητισμού κατά τη δευτερολογία του προανήγγειλε οικονομικούς ελέγχους εντός των προσεχών εβδομάδων, σε ομοσπονδίες για τις οποίες υπάρχουν καταγγελίες κακοδιαχείρισης κονδυλίων, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι το Ράλι Ακρόπολις θα μπορέσει να διεξαχθεί, αν όχι το 2020, τουλάχιστον το 2021.

Παράλληλα, ο κ. Αυγενάκης ανέφερε πως «Τα Ολυμπιακά Ακίνητα πρέπει να αξιοποιηθούν, έστω και τώρα. Δεν είναι εικόνα αυτή που παρουσιάζει το ΟΑΚΑ», παρέχοντας επίσης την διαβεβαίωση ότι σε επόμενο νομοσχέδιο θα εισαχθεί η ρύθμιση που ζήτησε η ΕΟΕ, αναφορικά με την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, σε ακίνητα που ενοικιάζονται ή έχει παραχωρηθεί η χρήση τους, όπως το ΟΑΚΑ και το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης».

Διαβάστε ακόμα:

Βουλή: Υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία το αθλητικό νομοσχέδιο

Αφαιρείται η αναδρομικότητα για τα ΔΣ ομοσπονδιών