Κυριάκος Μητσοτάκης: Το πρόγραμμα «γέφυρα» για την οικονομία

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το πρόγραμμα «γέφυρα» για την οικονομία

Το πρόγραμμα-γέφυρα για την από εδώ και πέρα στήριξη της οικονομίας, με ορίζοντα τον Οκτώβριο-Νοέμβριο, και το οποίο θα περιλαμβάνει ένα «μπαζούκας» μέτρων τόσο δημοσιονομικών, όσο και για την ενίσχυση της ρευστότητας, ανακοινώνει ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης.

Δείτε live:

Σε αυτό το νέο πακέτο, τα μέτρα θα αφορούν -για συγκεκριμένη χρονική διάρκεια- φορολογικές ελαφρύνσεις σε τουρισμό, εστίαση και μεταφορές, επιδότηση μισθών και ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων με ευέλικτες μορφές απασχόλησης, επιδότηση εργοδοτών για προσλήψεις νέων ανέργων καθώς και παροχή δανείων με ευνοϊκούς όρους κυρίως σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, στο μέτωπο του τουρισμού προβλέπεται μείωση της φορολογίας, με στόχο να γίνει ανταγωνιστικό το τουριστικό προϊόν και να ανοίξει ο δρόμος της έλευσης τουριστών στη χώρα.

Στο μέτωπο των εργαζομένων, τα μέτρα θα αφορούν την στήριξη της απασχόλησης, προκειμένου να μην υπάρξουν απολύσεις, με ειδικές προβλέψεις για τις κατηγορίες που δεν θα επανέλθουν σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης. Κάτω από την «ομπρέλα» αυτή, θα μπουν οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης που θα στηριχθούν όχι μόνο στο κομμάτι των εισφορών, αλλά και στο μισθολογικό, καθώς επίσης οι εποχικά εργαζόμενοι που προσλαμβάνονται κατά την τουριστική σεζόν και μετά μπαίνουν στο ταμείο ανεργίας, στις επιχειρήσεις στις οποίες δούλευαν. Και αυτοί θα τύχουν στήριξης από την Πολιτεία.