Κυριάκος Μητσοτάκης στο liberal.gr : Το 2017 η χρονιά της μεγάλης πολιτικής αλλαγής

Κυριάκος Μητσοτάκης στο liberal.gr : Το 2017 η χρονιά της μεγάλης πολιτικής αλλαγής

Κάθε χρονιά που φεύγει, αφήνει πίσω της θετικές και αρνητικές στιγμές. Οφείλουμε να κρατάμε τις καλές αναμνήσεις και να μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Για να μην τα επαναλάβουμε αλλά κυρίως να διδαχθούμε από αυτά. Για να γίνουμε καλύτεροι. Για εμάς και τους γύρω μας.

Το 2016, η πατρίδα μας παρέμεινε, για δεύτερο έτος, εγκλωβισμένη στη δίνη μιας ιδεοληπτικής Κυβέρνησης, που αποδείχθηκε άτολμη, φοβισμένη και ανίκανη να προχωρήσει στις απαραίτητες τομές και μεταρρυθμίσεις για να επανεκκινήσει την ελληνική οικονομία.

Το 2017, ελπίδα όλων μας είναι να έρθει η ώρα της πολιτικής αλλαγής. Για να ανασάνουν οικονομικά τα ελληνικά νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις. Με μείωση της φορολογίας, μείωση των κρατικών δαπανών και αποτελεσματικότερη δημόσια διοίκηση. Με τολμηρές μεταρρυθμίσεις στην Υγεία, την Παιδεία, την Οικονομία και τη Δικαιοσύνη. Με αύξηση της τραπεζικής ρευστότητας για να αναζωογονήσουμε την παραγωγική Ελλάδα. Και με εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για να ανακουφίσουμε τους ξεχασμένους συμπατριώτες μας.

Οι ψεύτικες υποσχέσεις και οι ανεύθυνες πολιτικές έχουν κοστίσει πολύ ακριβά στον τόπο. Ήρθε η ώρα του ρεαλισμού και της υπευθυνότητας. Η ελπίδα κρύβεται μέσα στην αλήθεια. Και αυτή την αλήθεια, θα την υπηρετήσω με όλες μου τις δυνάμεις.

Για τον ερχομό του 2017, θέλω αντί ευχών να δώσω μια υπόσχεση που αισθάνομαι ως χρέος μου: Να καταφέρουμε να ενώσουμε ξανά τους Έλληνες. Να προτάξουμε ένα εθνικό αφήγημα υπεράνω κομματικών διαχωριστικών γραμμών. Να μεταδώσουμε σε κάθε γωνιά της χώρας ένα νέο πατριωτικό όραμα, για να βγει η Ελλάδα από την κρίση και να σταθεί ξανά δυνατή και περήφανη.

Να έχετε όλοι υγεία. Και μαζί, θα βρούμε τη δύναμη να τα καταφέρουμε. Το 2017 θα είναι η χρονιά της μεγάλης πολιτικής αλλαγής που θα αναδείξει την Ελλάδα της παραγωγής και της δημιουργίας, την πατρίδα που αξίζουμε. Την πραγματική Ελλάδα που θέλουμε για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.