Κυριάκος Μητσοτάκης: «Στον ΣΥΡΙΖΑ ενοχλούνται που δεν κάνουμε κωλοτούμπες»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Στον ΣΥΡΙΖΑ ενοχλούνται που δεν κάνουμε κωλοτούμπες»

Η πλειοψηφία των πολιτών εμπιστεύθηκε μια νέα κυβέρνηση για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της, ανέφερε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το έχει «χωνέψει» αυτό. Απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας Φιλελεύθερος σχετικά με την ασφάλεια, σημείωσε ότι εφαρμόζονται οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί και σε αυτόν τον τομέα και ίσως αυτό ενοχλεί την Αξιωματική Αντιπολίτευση.

«Ενοχλούνται όταν δεν κάνουμε κωλοτούμπες» υπογράμμισε, για να προσθέσει πως η Ελληνική Αστυνομία είναι σύμμαχος του πολίτη και σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η ασφάλεια είναι ζήτημα σωστής λειτουργίας των αρμοδίων αρχών. 

Για ενδεχόμενο φαινομένων υπέρβασης ως προς τις αρμοδιότητές της, τόνισε ότι θα αντιμετωπιστούν πολύ αυστηρά από την ίδια την αστυνομία, καθώς υπάρχουν οι σχετικές διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου.

Σε ό,τι αφορά τον σωφρονισμό ο Κυρ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η κατάσταση στις φυλακές είναι πολύ κακή. «Χρειαζόμαστε ανθρώπινες φυλακές» είπε και μίλησε για τοις φυλακές Κορυδαλλού λέγοντας πως είναι «πολλές δεκαετίες πίσω».

Σημείωσε πως οι φυλακές θα φύγουν από εκείνη την περιοχή, ώστε να επιστραφεί στους πολίτες, ενώ επιβεβαίωσε πως υπάρχει μια εισήγηση για μετεγκατάσταση στον Ασπρόπυργο, μακριά από αστικό ιστό.

Σε κάθε περίπτωση είναι θέμα του αρμόδιου υπουργείου το τι ακριβώς θα γίνει ξεκαθάρισε, τόνιζοντας ότι η οποιαδήποτε μεταφορά θα γίνει σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία, ενώ σημείωσε ότι θα εξεταστούν και νέα σχήματα για την κατασκευή των φυλακών και μόνο, μέσω ΣΔΙΤ.