Κυριάκος Μητσοτάκης: Εκλογές στο τέλος της 4ετίας – Τον Δεκέμβριο το συνέδριο της ΝΔ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εκλογές στο τέλος της 4ετίας – Τον Δεκέμβριο το συνέδριο της ΝΔ

Σε συνεχή επαφή με τους πολίτες κάλεσε τα στελέχη της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, κατά τη διάρκεια ομιλίας τους στα στελέχη του διαγραμματειακού οργάνου της ΝΔ. 

Ταυτόχρονα προανήγγειλε την πραγματοποίηση του 14ου συνεδρίου του κόμματος για τον Δεκέμβριο του 2021 τονίζοντας ότι η κυβέρνωσα παράταξη πρέπει να βρίσκεται σε διαρκή επαφή με την κοινωνία.

Ο πρωθυπουργός έκλεισε τα σενάρια που διακινούνται κυρίως από τον αντιπολίτευση περί ενδεχόμενης πρόωρης προσφυγής στις κάλπες αποσαφηνίζοντας πως στόχος του παραμένει η ανάταξη της χώρας και η αλλαγή σελίδας τη μετά Covid εποχή.

Τόνισε πως η ΝΔ είναι φορέας προόδου σε αντιδιαστολή με τα άλλα κόμματα σημειώνοντας μάλιστα ότι δεν χρησιμοποίησε τυχαία ο ίδιος τον χαρακτηρισμό της ως «προοδευτικό κόμμα».

Επισημαίνοντας τον ρόλο του κόμματος και μέσα στην περίοδο της πανδημίας καθώς και το γεγονός πως τα στελέχη συνομιλούν με τα στελέχη της κυβέρνησης μεταφέροντας τους προβληματισμούς, τις αγωνίες αλλά και τα ερωτηματικά της κοινωνίας, σημείωσε πως ενθαρρύνει «αυτόν τον τολμηρό καινοτόμο προοδευτικό ρόλο του κόμματος» και ζήτησε να κρατηθεί «ζωντανός και ενεργός καθώς σιγά - σιγά αποκαθιστούμε τους ρυθμούς της κανονικότητας με την πανδημία σταδιακά να υποχωρεί».

«Καθώς βγαίνουμε από την πανδημία εκ των πραγμάτων η συζήτηση θα επανέλθει στους τομείς της πολιτικής που ενδιαφέρουν περισσότερο τους πολίτες ξεκινώντας με την οικονομία η οποία φαίνεται να δείχνει σημάδια γρήγορης ανάκαμψης» ανέφερε για να προσθέσει ότι «η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει γρήγορα μετά την πανδημία προσελκύοντας επενδύσεις δημιουργώντας θέσεις εργασίας και ανακτώντας με ταχύτητα το χαμένο έδαφος».

Όπως χαρακτηριστικά είπε, κατέστη εφικτό το 15μηνο της κρίσης να κρατηθεί «ζωντανός» ο παραγωγικός ιστός της χώρας να στηριχθεί η πραγματική οικονομία, οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι» με αποτέλεσμα να είναι εφικτό «να πιάσουμε το νήμα από εκεί που το αφήσαμε πριν την πανδημία»

Στο σημείο αυτό επισήμανε τη σημασία του Ταμείου Ανάκαμψης προαναγγέλλοντας έγκριση του ελληνικού σχεδίου τις προσεχείς εβδομάδες προκειμένου να μπει σε εφαρμογή δίνοντας ευκαιρίες σε όλους τους Έλληνες. 

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό σε τοπικό και σε περιφερειακό επίπεδο να αναδεικνύουμε ακριβώς αυτήν την διάσταση του Ταμείου Ανάκαμψης: τις εργασίες, τις δουλειές που μπορεί να δημιουργήσει σε τοπικό επίπεδο, τις νέες ευκαιρίες για τους νέους ανθρώπους. Σε συνδυασμό με το νέο ΕΣΠΑ το οποίο και αυτό εκτιμώ ότι θα εγκριθεί από τα πρώτα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε σημαντικότατα χρηματοδοτικά εργαλεία για να δρομολογήσουμε την ανάκαμψη μετά την πανδημία», σημείωσε ο πρωθυπουργός. 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στις εκλογές λέγοντας πως «Έχω πει και το εννοώ ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας» προσθέτοντας όμως πως αυτό σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι λόγος επανάπαυσης, ενώ προανήγγειλε τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ.

Το αργότερο τον προσεχή Οκτώβριο ανακοινώνοντας και τη διεξαγωγή του 14ου τακτικού συνεδρίου του κόμματος τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, διευκρινίζοντας ότι αυτό θα γίνει λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που θα επικρατούν την περίοδο εκείνη.