Κυριάκος Μητσοτάκης: Εκλογές πριν οδηγηθεί η χώρα στην καταστροφή!

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εκλογές πριν οδηγηθεί η χώρα στην καταστροφή!

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Παρά το κλίμα που επιχείρησε να δημιουργήσει το τελευταίο διάστημα το Μέγαρο Μαξίμου περί σημαντικών αποκαλύψεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βλέποντας τελικά ότι ο κ. Τσίπρας (τουλάχιστον στην πρωτολογία του) ουσιαστικά πέταξε λευκή πετσέτα, πέρασε στην αντεπίθεση και μάλιστα ζήτησε ευθέως εκλογές!

«Αφού δεν μπορείτε να κυβερνήσετε κ. Τσίπρα, να φύγετε πριν οδηγήσετε τη χώρα στην καταστροφή», Οδηγήσατε τρεις φορές τη χώρα σε εκλογές χωρίς να υπάρχει λόγος. Η χώρα δεν σας αντέχει άλλο. Και αφού, όπως φαίνεται, αυτή η Βουλή δεν μπορεί να δώσει λύση, ας δώσει τη λύση ο λαός. Το κόστος της παραμονής σας είναι μεγαλύτερο από το κόστος της απομάκρυνσης», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του, ενώ θύμισε στον πρωθυπουργό όσα παρέλειψε να αναφέρει.

Για παράδειγμα τις τέσσερις συναντήσεις του με τον ιδιοκτήτη του ΔΟΛ, Σταύρο Ψυχάρη.«  Ο πρωθυπουργός συναντιέται μυστικά με ένα ''βαρόνο της διαπλοκής'' και μάλιστα 4 φορές για να πείτε ένα υπερήφανο ''όχι'' σαν τους δημοψηφίσματος που τελικά έγινε ''ναι'', τόνισε, ενώ ρώτησε με νόημα τον κ. Τσίπρα: «Το μεγαλύτερο κανόνι, το Alter θα το ελέγξετε που έχασαν οι τράπεζες πάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ. Δεν φαντάζομαι ο συγκεκριμένος εκδότης να εξαιρεθεί τον έλεγχο επειδή μπαινοβγαίνει στο Μαξίμου;». Και ολοκλήρωσε λέγοντας: «Το αγαπημένο παιδί του νεοαυρινισμού να μιλάει για ήθος και περηφάνια πάει πολύ. Πάει πολύ να μας κουνάνε το δάκτυλο τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου που τα μαζέψατε στον ΣΥΡΙΖΑ. Μαθήματα ήθους στην παράταξη του Κ. Καραμανλή εσείς δεν μπορείτε να δώσετε».

Αναφορικά με την υπόθεση του κυκλώματος εκβιασμών και την «λάσπη της κυβέρνησης εναντίον της Συγγρού», ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε ότι έχει ήδη προβεί σε αγωγές κατά του Τ. Μαυρίκου. «Αν ήταν στο pay roll δεν θα έγραφε τέτοια. Γιατί στις 8/4/15 η ΝΕΡΙΤ υπέγραψε ανανέωση σύμβασης ιδιωτικού συμφωνητικού με τη ΜΑΥΡΙΚΟΣ ΑΕΒΕΕ. Τι γίνεται εδώ πέρα κε Πρωθυπουργέ; Δεν καταλαβαίνω», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά, ενώ προανήγγειλε ότι όσοι «παίζουν παιχνίδια με την Δικαιοσύνη θα λογοδοτήσουν όσο ψηλά κι αν βρίσκονται».

Στην αρχή, πάντως, της ομιλίας του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρέθεσε ουσιαστικά το αυτονόητο: «Σε μια κανονική χώρα η λειτουργία της Δικαιοσύνης δεν θα έπρεπε να αποτελεί αντικείμενο συζήτησης στη Βουλή. Στα δημοκρατικά κράτη όλοι σέβονται την πλήρη ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και τη διάκριση εξουσιών. Είναι στον πυρήνα δημοκρατίας. Αλλά η σημερινή Ελλάδα του κ. Τσίπρα απέχει πολύ από το να είναι κανονική δημοκρατία. Δεν είστε κατήγορος, κατηγορούμενος είστε για τα ψεύδη σας».

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του Δ. Παπαγγελόπουλου, αφού υπενθύμισε ότι για πρώτη φορά υπάρχουν δύο υπουργοί Δικαιοσύνης, ρώτησε τον πρωθυπουργό: Παρενέβη ή δεν παρενέβη ο κ. Παπαγγελόπουλος στο έργο δικαιοσύνης; Παρουσιάσατε σειρά νόμων, αλλά η ψήφιση νόμων δεν συνιστά παρέμβαση. Ζήτησε ή δεν ζήτησε να επιστραφεί η δικογραφία που της είχε ανατεθεί νόμιμα. Πείτε μας από ποια διάταξη νόμου επιτρέπονται αυτές οι επικοινωνίες. Που ακούστηκε αναπληρωτής Υπουργός να εισβάλλει σε κλειστή διάσκεψη δικαστών;». Και βέβαια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι μπορεί σήμερα να μην δοθούν απαντήσεις αλλά αυτό «θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπου άπαντες θα προσέλθουν για να καταθέσουν».

Την ίδια ώρα, λάθος αποδείχτηκαν όσοι εκτιμούσαν ότι ο Κ. Μητσοτάκης θα λάβει αποστάσεις από τον Κώστα Καραμανλή. Και τούτο διότι ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε χαρακτηριστικά:  « Ο Κώστας Καραμανλής συγκρούστηκε με τα συμφέροντα και η κυβέρνηση Σαμαρά που σταθεροποίησε τη χώρα βρέθηκε στο τέλος στο στόχαστρο όλων των επικοινωνιακών συστημάτων. Εσάς όμως δεν σας βάραινε καμία αμαρτία. Το ισχυρότερο όπλο σας ήταν ότι ήσασταν νέος και άφθαρτος. Και υιοθετήσατε όλες τις κακές συνήθειες της μεταπολίτευσης»!

Απαντήσεις έδωσε ο κ. Μητσοτάκης σχετικά με τις περιβόητες λίστες, που η κυβέρνηση έχει αναγάγει σε επικοινωνιακό τέχνασμα. «Δεν έχετε κάνει τίποτα σοβαρό να αξιοποιήσετε τις λίστες. Που είναι ο Νικολούδης σήμερα που έλεγε ότι μπορεί να εισπράξει 3 δις; Αν τα είχε καταφέρει δεν θα κόβατε συντάξεις. Που είναι ο Νικολούδης; Μήπως επειδή σε μια κρίση ειλικρίνειας είπε ότι ο έλεγχος της λίστας Λαγκάρντ είναι χρονοβόρα διαδικασία; Μήπως τον διώξατε επειδή σας χάλασε το επιχείρημα; Συγκεντρώσατε λιγότερα χρήματα το 2015 από το 2014», είπα και φυσικά μίλησε και για την λίστα Μπόργιανς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, η κυβέρνηση προχώρησε σε κοπτοραπτική. «Διαβάσατε μισό το γράμμα. Αυτό που δεν διαβάσατε είναι το εξής: Εκείνη την περίοδο το θέμα μας δεν ήταν η λίστα την οποία δώσαμε τον περασμένο Νοέμβριο. Πιθανές ενδείξεις για Έλληνες φοροφυγάδες. Ξέρετε πως λέγεται; Εξαπάτηση εθνικής αντιπροσωπείας», τόνισε.

Νέα πυρά Μητσοτάκη προς Τσίπρα

Σαφείς αιχμές για συνεργασία ενός από τους κατηγορούμενους με τον Α. Τσίπρα άφησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην δευτερολογία του. Σε εκείνο το σημείο ο πρωθυπουργός τινάχθηκε από την καρέκλα του ζητώντας να ανακαλέσει. «Ο Κ. Μητσοτάκης έχει κάθε δικαίωμα να μην απαντά για σχέσεις κόμματός του με εκβιαστές αλλά δεν έχει δικαίωμα να συκοφαντεί τον πρωθυπουργό ότι ήταν στενός συνεργάτης δικός μου ένας εκ των τριών που συνελήφθησαν για κύκλωμα εκβιαστών ζητώ να ανακαλέσει αλλιώς θα είναι ένας κοινός συκοφάντης», τόνισε ο Α. Τσίπρας, με τον πρόεδρο της ΝΔ να λέει ευθαρσώς «όχι»! Κατά τα λοιπά, απάντησε στην πρόταση για εξεταστική, λέγοντας ότι θα βάλει την υπογραφή αν ο ΣΥΡΙΖΑ συναινέσει σε εξεταστική για την διερεύνηση των ευθυνών για τα capital controls, την επιβολή του τρίτου Μνημονίου και της ανακεφαλαιοποίησης. «Το δέχεστε; Για να μάθουμε πραγματικά την αλήθεια τι έγινε αυτό το 6μηνο να κληθεί να έρθει ο Βαρουφάκης να μάθουμε αν υπήρχε σχέδιο Β ή Χ. Ιδού η Ρόδος», τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης.

Σχετικά με τον κ. Καρανίκα σημείωσε: «Κατανοώ προσπάθεια σας υπερασπιστείτε στελέχη όπως Καρανίκα κ πράγματι καμία δουλειά δεν είναι ντροπή αλλά τον Καρανίκα δεν τον προσλάβατε για να φτιάχνει καφέδες αλλά ως σύμβουλο στρατηγικής ή μήπως έπρεπε απλώς να τακτοποιηθεί;». Ενώ απάντηση έδωσε και για το θέμα των εκβιαστών υπενθυμίζοντας ότι ο κ. Μαυρίκος ήταν  σχολιαστής στην ΕΡΤ μετά το ντιμπέιτ με τον κ.  Μεϊμαράκη. « Άρα παρακαλώ όταν μιλάτε για σχέσεις τρίτου τύπου της ΝΔ με ύποπτους δημοσιογράφους που μπορεί στο παρελθόν να έχουν κάνει βρώμικες δουλειές», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμα:

- Κυρ. Μητσοτάκης: Υπάρχει εθνικός λόγος για εκλογές, ας δώσει τη λύση ο λαός