«Υποκρισία από Αλ. Τσίπρα και Β. Θάνου για τριάκοντα αργύρια»

«Υποκρισία από Αλ. Τσίπρα και Β. Θάνου για τριάκοντα αργύρια»

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Σε μια κοινοβουλευτική ήττα υποχρέωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς στην δευτερολογία του αποδόμησε πλήρως την ρητορική του πρώην πρωθυπουργού.

Ο πρωθυπουργός δεν άφησε τίποτα να πέσει… κάτω και μάλιστα διάβασε τα λεγόμενα της Βασιλικής Θάνου, η οποία ξιφουλκούσε παλαιότερα σχετικά με την αναγκαιότητα οι δικαστικοί να μην αναλαμβάνουν ανεξάρτητες Επιτροπές. «Τι πρέπει να κάνουν μετά οι δικαστικοί λειτουργοί αν νοείται μετά την υπηρεσία που έχουν προσφέρει να αναλαμβάνουν σύμβουλοι του πρωθυπουργού;  Δεν θα αναφερθώ στο υπόδειγμα αμεροληψίας και στην αντικειμενικότητα της κυρίας που ήταν στο γραφείο του Ν. Παππά…», είπε σκωπτικά ο κ. Μητσοτάκη και ανέγνωσε το απόσπασμα του γραπτού της κυρίας Θάνου. Κατέληξε, μάλιστα, λέγοντας: «Συμφωνώ απόλυτα με την τοποθέτηση της κυρία Θάνου. Τόσο υποκριτές είστε εσείς και η κυρία Θάνου που για τριάκοντα αργύρια ανέλαβε μια κρίσιμη θέση»!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε υπουργό με κάποιο παρατσούκλι

Υπό αυτό το πλαίσιο υπενθύμισε ότι ο ίδιος είχε στείλει σχετική επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ προσέθεσε ότι η κυβέρνηση «αυτά που είχε πει προεκλογικά τα κάνει με συνέπεια». «Για συνέπεια πρέπει να μας κατηγορείται όχι για ασυνέπεια», υπογράμμισε. Σε εκείνο το σημείο έφερε στο προσκήνιο τον περίφημο… Ρασπούτιν! Τόνισε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα είχε αρμόδιο αναπληρωτή Υπουργό για θέματα διαφθοράς, «ο οποίος είχε κάποιο παρατσούκλι και έκανε δηλώσεις για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από την επανάσταση»…

Σε ότι αφορά τον νέο διοικητή της ΕΥΠ, Πανταλέων έσπευσε να θυμίσει στον πρώην πρωθυπουργό τις υπόνοιες περί παρακολουθήσεων στελεχών της πρώην κυβέρνησης από την ΕΥΠ, υπό τις οδηγίες του κ. Ρουμπάτη.

Ο κ. Γεραπετρίτης δεν είναι προϊόν κομματικού σωλήνα

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήκωσε ασπίδα προστασίας τόσο στον Γ. Γεραπετρίτη όσο και στη Ν. Κεραμέως. Χαρακτήρισε τον Υπουργό Επικρατείας «άξιο, αυτοδημιούργητο» και επ' ουδενί ανεπάγγελτο. «Και δεν είναι προϊόν του κομματικού σωλήνα», υπογράμμισε με νόημα λέγοντας ότι θα πρέπει να «ελέγχονται» για όσα πράττουν όταν έχουν το χαρτοφυλάκιο τους και όχι για όταν ήταν απλά ιδιώτες.  Μάλιστα εξήρε το γεγονός ότι ένας επιστήμων σαν τον κ. Γεραπετρίτη άφησε το γραφείο του για να βοηθήσει τη χώρα. «Δεν θα κατηγορήσετε επιτυχημένους επαγγελματίες για το τι έκαναν πριν αλλά τι κάμνουν μετά», είπε.

«Διακρίνω μια ένταση έναν εκνευρισμό. Σαν να μην έχετε βρει το σωστό σας ρόλο και μια ασυνέχεια σε σχέση με το κλίμα που έχω διαγνώσει  Το να κατηγορείται τη ΝΔ για λαϊκισμό και για ιδιοτέλεια προσβάλει την ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Ξεφύγετε επιτέλους από την ψυχολογική αντίληψη του δήθεν αδικημένου», τόνισε ξεκινώντας τη δευτερολογία του. Διαβεβαίωσε ότι θα είναι στη Βουλή να απαντά όποτε χρειάζεται, καθώς «δεν θα είναι βουβός πρωθυπουργός».

Σε ότι αφορά τους μετακλητούς ο Κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε: «Κάναμε δεκάδες ερωτήσεις  για τους μετακλητούς. Γιατί δεν ήρθατε ποτέ να τα πείτε αυτά που λέτε σήμερα. Η κριτική μας δε αφορούσε τον αριθμό μόνο αφορούσε την εντύπωση ότι διορίζατε την παρέα σας τους κολλητούς σας και όχι μόνο για τον αριθμό»!