Κυρ. Μητσοτάκης σε ομογενείς: Το 2023 θα ψηφίσετε από τον μόνιμο τόπο διαμονής σας

Κυρ. Μητσοτάκης σε ομογενείς: Το 2023 θα ψηφίσετε από τον μόνιμο τόπο διαμονής σας

Για μια νέα ελληνική κανονικότητα και μία Ελλάδα με αυτοπεποίθηση που πατάει ξανά στα πόδια της έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε ομογενείς στην Αστόρια το βράδυ της Τετάρτης, στην πρώτη ανοιχτή ομιλία Έλληνα πρωθυπουργού από το 2000 στην καρδιά του ελληνισμού των Αμερικής.

«Αισθάνομαι ένας από εσάς και θέλω να με αισθάνεστε κι εσείς δικό σας άνθρωπο», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός, σημειώνοντας «θέλω να σας ευχαριστήσω που ήσασταν, είστε, και θα είστε δίπλα στην πατρίδα», μέσα σε κλίμα συγκίνησης. «Θέλω να σας ευχαριστήσω γιατί πάντα βάζετε το συμφέρον της πατρίδας πάνω από κόμματα», είπε. 

«Η ψήφος σας θα προσμετράται κανονικά. Το 2023 επιτέλους θα ψηφίσετε από το μόνιμο τόπο διαμονής σας», δήλωσε ο πρωθυπουργός. «Θα νομοθετήσουμε την επιστολική ψήφο με βάση τους υφιστάμενους εκλογικούς καταλόγους» σημείωσε, χαρακτηρίζοντας «απάτη» την πρόταση που ακούστηκε από κάποια κόμματα η ψήφος των ομογενών να μην προσμετράται κανονικά αλλά μόνο για την εκλογή τριών από τους 300 βουλευτές.

Μίλησε όμως και για τα θέματα που απασχολούν την ομογένεια: «Δεν θα σας απογοητεύσουμε. Θέλω να συνεργαστώ με τους αρμόδιους υπουργούς, ώστε να μειώσω δραστικά τη γραφειοκρατία στα προξενεία. Σύντομα θα δείτε αποτελέσματα. Επίσης, θα στηρίξουμε τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας. Η Εκκλησία και η γλώσσα είναι τα δύο στοιχεία που διατηρούν τις σχέσεις την ομογένειας με τη μητέρα πατρίδα».

«Τα χρόνια της κρίσης τελείωσαν η αισιόδοξη Ελλάδα ανοίγει τα φτερά. Στις 7 Ιουλίου ο λαός μάς έδωσε ισχυρή εντολή και τη βαριά ευθύνη να φέρουμε σε πέρας αυτή την αποστολή. Είναι σημαντικό μετά από μία περίοδο διχασμού και έντασης να ενώσουμε τους Έλληνες σε ένα κοινό αφήγημα. Δεν θέλω να είμαι ο πρωθυπουργός των πολλών ή των λίγων θέλω να είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων», είπε, μιλώντας για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. «Η πολιτική μας έχει ένα σκοπό. Την ανόρθωση της χώρας. Την αξιοπρέπεια της Ελλάδας, μιας χώρας που πατάει γερά στα πόδια της», τόνισε. 

Επίσης, αναφέρθηκε και στο ταξίδι του στη Νέα Υόρκη: «Η Ελλάδα αποτελεί σημαντική επενδυτική ευκαιρία και είχα την ευκαιρία να το αναπτύξω στους επενδυτές που συνάντησα. Ήδη, στην Ελλάδα γίνονται σημαντικές επενδύσεις. Εργαζόμαστε, ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια στην ανάπτυξη των επενδύσεων ώστε να παραχθεί πλούτος να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να επιστρέψουν τα νέα παιδιά. Είναι σημαντικό ότι αλλάζει το κλίμα, η κυβέρνηση μειώνει τους φόρους».

Όσον αφορά την Κύπρο, επεσήμανε ότι «θα είμαστε δίπλα στους Κύπριους αδελφούς μας στην υπεράσπιση των δικαίων τους», σημειώνοντας ότι στη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν έθεσε το θέμα των παραβιάσεων της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε στους Έλληνες της Αστόρια και παντού στον κόσμο διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα είναι «πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων εντός και εκτός Ελλάδος». 

Μητσοτάκης αστόρια