Κυρ. Μητσοτάκης: Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων

Κυρ. Μητσοτάκης: Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων

Όχι στη διχαστική λογική της συγκυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», στο πλαίσιο της συνέντευξη Τύπου στην 83η ΔΕΘ, ξεκαθάρισε πως ο ίδιος θα είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, χωρίς διαχωρισμούς και χωρίς τη λογική του «ή μας τελειώνουν ή τους τελειώνουμε».

Ασκώντας σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για την επιλογή της πόλωσης και του διχασμού που από την αρχή εφαρμόζει, ο πρόεδρος της Ν.Δ. σημείωσε πως κατανοεί ότι πλέον αυτή η τακτική λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις λόγω της επερχόμενης ήττας, εν τούτοις σημείωσε πως αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί διότι πλήττει ευθέως τη χώρα και διαρρηγνύει το κοινωνικό συμβόλαιο κράτους πολιτών.

«Ο διχασμός είναι μεγάλο δηλητήριο» σημείωσε και εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ για το φαινόμενο της στοχοποίησης όλων όσοι επικρίνουν την κυβέρνηση. «Στοχοποιούν όσους τους επικρίνουν όχι διότι καταθέτουν διαφορετικές απόψεις αλλά σε προσωπικό επίπεδο» τόνισε προσθέτοντας ότι αυτή η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη.

«Ζούμε κάτι πολύ χειρότερο από όσα έζησε η ελληνική δημοκρατία ακόμη και στις χειρότερες εποχές της» τόνισε με έμφαση υπογραμμίζοντας πως αυτό είναι ακόμη πιο απαράδεκτο αφού προκύπτει από τον πανικό της κυβέρνησης και της προσπάθειας να συσπειρώσει ένα μικρό ποσοστό ψηφοφόρων βάλλοντας κατά των υπολοίπων πολιτών.

Επίσης σημείωσε πως αυτή η τακτική κάνει ζημιά στη χώρα στην ποιότητας της δημοκρατίας αλλά και στην ίδια την οικονομία προκαλώντας οικονομική ανασφάλεια. Καθιστά όπως ανέφερε μη ελκυστικό προορισμό την Ελλάδα για τους επενδυτές που βλέπουν μια άκρως αρνητική και πολωτική κατάσταση στην πολιτική ζωή του τόπου.

700.000 νέες θέσεις εργασίας μέσα στην επόμενη 5ετία

Ο πρόεδρος της ΝΔ μάλιστα έστρεψε τα πυρά του στον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην οικονομία. “Στις 21 Αυγούστου τελείωσε το τρίτο πρόγραμμα χρηματοδότησης. Ο σκοπός του τρίτου προγράμματος χρηματοδότησης ήταν “να αποκαταστήσει σταδιακά την πρόσβαση στις αγορές”. Σήμερα η Ελλάδα είναι εκτός αγορών, το επιτόκιο είναι κοντά στο 4,5%. Ο κ. Τσίπρας είπε περίπου ότι δεν τον νοιάζει η πρόσβαση στις αγορές για τα επόμενα δύο χρόνια. Είναι μεγάλο σφάλμα. Όταν τελειώσει το μαξιλαράκι ασφαλείας το η χώρα θα είναι ευάλωτη. Δε θα το επιτρέψω και δεσμεύομαι γιαυτό.

Επίσης, επισήμανε ότι δεν έχει το ίδιο πρόγραμμα με τον κ. Τσίπρα. “Θέλουμε να μειώσουμε φόρους και εισφορές και να μειώσουμε το κράτος. Ο κ. Τσίπρας θέλει να αυξήσει το κράτος”, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας ότι στόχος είναι η ανάπτυξη 4% και η δημιουργία 700.000 νέων θέσεων εργασίας μέσα στην επόμενη πενταετία.