Κυρ. Μητσοτάκης: «Είμαστε απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών»

Κυρ. Μητσοτάκης: «Είμαστε απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών»

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Πολλές αναφορές στην συμφωνία των Πρεσπών αλλά και περιγραφή του σχεδίου που έχει η ΝΔ για την επόμενη μέρα της χώρας περιείχε η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Φλώρινα.

«Δε θέλω σε καμία περίπτωση αυτός ο ευλογημένος τόπος οι Πρέσπες να ταυτίζονται με μια κακή συμφωνία που προσέβαλε την μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων. Συγκρουστήκαμε και σε Ελλάδα και σε Ευρώπη. Είμαστε απέναντι σε αυτή τη συμφωνία» τόνισε ο κ.Μητσοτάκης.

«Θα προστατέψουμε τα εισοδήματα των συνταξιούχων» επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας ειδική αναφορά στο σχεδιασμό της ΝΔ για την στήριξη των συνταξιούχων.

«Έχω δεσμευτεί για μόνιμο μηχανισμό στήριξης και αυτή η στήριξη θα μοιράζεται από το πλεόνασμα και όχι από το υστέρημα των πολιτών. Είδα ότι θα δοθεί η σύνταξη του Ιουνίου αύριο. Τους έχω ικανούς να δώσουν και του Ιουλίου και του Αυγούστου, αλλά αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε», ξεκαθάρισε ο κ.Μητσοτάκης.

Θα στηρίξουμε τη ΔΕΗ, συμφωνούμε στην ανάγκη να σωθεί η μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας που οδηγείται στην απαξίωση επεσήμανε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος δεσμεύθηκε για την ενίσχυση της περιοχής της Φλώρινας και των αγροτών.
«θα μειώσουμε τη φορολογία σε όλα τα συνεργατικά σχήματα στο 10%», ήταν η χαρακτηριστική φράση του κ.Μητσοτάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε στην λογική ότι καμία ψήφο δε θα πρέπει να πάει χαμένη και τάχθηκε κατά της χαλαρότητας με την οποία ορισμένοι αντιμετωπίζουν την εκλογική διαδικασία της Κυριακής.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μία ακόμα φορά μάλιστα έκανε άνοιγμα στους ψηφοφόρους άλλων κομμάτων.

«Απευθύνομαι σε ψηφοφόρους ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝΑΛ, Ένωσης Κεντρώων, Ποτάμι, ΣΥΡΙΖΑ. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, αν θα ασχολούμαστε με μπαχαλάκηδες και αν θα πάρει άδεια ένας τρομοκράτης, οι ιδεολογικές διάφορες δεν έχουν πια σημασία, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να συμφωνούμε όλοι με όλα, αλλά στις βασικές αρχές. Κάνω έκκληση σε αυτούς τους συμπολίτες που δεν είχαμε συμπορευτεί στο παρελθόν, να έρθουν να συμπορευτούν μαζί με τη ΝΔ», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τώρα είναι η ώρα της μάχης, πάμε για να μη χαθεί καμία ψήφος. Πάμε να κάνουμε αυτό το ρεύμα που βλέπουμε, πραγματικό ρεύμα νίκης. Πάμε να κάνουμε τη ΝΔ πραγματικά κυρίαρχη και να καταγράψουμε νίκη» επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης κλείνοντας την ομιλία του στην Φλώρινα.