Κυρ. Μητσοτάκης: Πλειοψηφία της γκαζόζας, εκβιαζόμενος πρωθυπουργός ο Τσίπρας

Κυρ. Μητσοτάκης: Πλειοψηφία της γκαζόζας, εκβιαζόμενος πρωθυπουργός ο Τσίπρας

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για εκβιαζόμενο πρωθυπουργό γεγονός που τον καθιστά επικίνδυνο για τη χώρα. Παράλληλα, ανέφερε ότι o Αλέξης Τσίπρας διαθέτει πλειοψηφία γκαζόζας, κάτι το οποίο δεν είναι ανέκδοτο αλλά κατάντια για την κοινοβουλευτική παράδοση.

«Η λειτουργία του Κοινοβουλίου έχει υποβαθμιστεί. Ερωτήσεις δεν απαντώνται. Προτάσεις δεν συζητούνται. Υπουργοί σνομπάρουν τους βουλευτές και δεν εμφανίζονται. Και σε αυτά τα φαινόμενα λειτουργικής υποβάθμισης, προστέθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες και αυτά ενός πρωτοφανούς πολιτικού ευτελισμού. Με βουλευτές που πατάνε σε δύο βάρκες και αλλάζουν κόμματα και απόψεις για μια καρέκλα. Η πλειοψηφία της γκαζόζας δεν είναι απλά ένα ανέκδοτο, ένα έξυπνο χάσταγκ στο twitter.  Είναι μια κατάντια για μια χώρα με μακρά κοινοβουλευτική παράδοση» τόνισε ο κ.Μητσοτάκης. 

Η Ελλάδα ήταν πάντα, ως προς τη θεσμική της παράδοση, μια ευρωπαϊκή χώρα στη Βαλκάνια. Ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καμμένος και η παρέα τους μας κατάντησαν μια βαλκανική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

«Σήμερα η χώρα κυβερνάται από μια κυβέρνηση μειοψηφίας που αναζητά ευκαιριακές πλειοψηφίες στη Βουλή για να νομοθετήσει. Άλλοι ψήφισαν τις Πρέσπες και άλλοι της έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης.  Βουλευτές ανταλλάσσουν την ψήφο τους με υπουργικές καρέκλες.  Και τώρα δρομολογούνται πρωτοφανείς μεθοδεύσεις για να διατηρήσει ο κ. Καμμένος τα προνόμια του επικεφαλής κοινοβουλευτικής ομάδας.

Όλοι πια έχουν καταλάβει τι συμβαίνει. Ο κ. Καμμένος εκβιάζει τον κ. Τσίπρα ότι αν του διαλύσει την κοινοβουλευτική του ομάδα, η κυβέρνηση δεν θα κάνει παρέλαση την 25η Μαρτίου. Και ο κ. Τσίπρας σπεύδει να ενδώσει στον εκβιασμό. Και το ερώτημα που δεν απαντάει ο κ. Τσίπρας είναι τι ακριβώς φοβάται;  Τι είναι αυτό που ξέρει ο κ. Καμμένος και ο κ. Τσίπρας τρέμει μήπως αποκαλυφθεί;  Τι είναι αυτό που έχει κάνει τον πρωθυπουργό να σκέφτεται μέχρι και την αλλαγή του κανονισμού της Βουλής για να εξαγοράσει τη σιωπή του πρώην συνεταίρου του;

Δεν ξέρω τι υπάρχει καταγεγραμμένο στα τεφτέρια του συνεταιρισμού. Ξέρω όμως ότι ο εκβιαστής δεν σταματά ποτέ όταν τον ικανοποιείς.  Ζητάει και άλλα» επεσήμανε ο κ.Μητσοτάκης ο οποίος θέλησε να στείλει ένα μήνυμα ,όπως είπε, τόσο προς τον κ.Τσίπρα όσο και προς τον κ.Καμμένο.

«Θέλω από εδώ να στείλω ένα μήνυμα στον κ. Τσίπρα. Ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για την χώρα. Όπως εξαιρετικά επικίνδυνη για τη λειτουργία των θεσμών, αλλά και βαθύτατα προσβλητική για τη χώρα είναι όλη αυτή η δυσώδης και παρακμιακή κατάσταση» τόνισε χαρακτηριστικά. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα απευθύνθηκε κι προς τον πρόεδρο της Βουλής καλώντας τον να μην συναινέσει σε μεθοδεύσεις όπως είπε.

«Ελπίζω ειλικρινά ότι ο πρόεδρος της Βουλής, θα συναισθανθεί τη σημασία του ρόλου του και δεν θα συναινέσει σε αυτές τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις.  Αλλιώς θα έχει γίνει και αυτός ένα πιόνι στην άθλια συναλλαγή Τσίπρα - Καμμένου. Για να το πω ακόμη πιο απλά. Δεν μπορεί η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα να εξαρτάται από τον κάθε κύριο Παπαχριστόπουλο που τη μια μέρα λέει ότι θα παραιτηθεί και την άλλη τον βάζουν να περιμένει λίγο ακόμη. Όπως και δεν μπορεί σε αυτά τα παιχνίδια να πρωταγωνιστεί ο πρόεδρος της Βουλής. Είναι ντροπή για τη χώρα και δεν της αξίζει τέτοια  κατάντια»ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Κυρ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μαζική και οργανωμένη επίθεση της κυβέρνησης κατά της ελευθερίας της ενημέρωσης.

«Είδαμε την κυνική επιχείρηση ελέγχου του πεδίου των τηλεοπτικών αδειών με περιορισμό του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών, αλλά και την απόπειρα άλωσης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Από την άλλη πλευρά παρακολουθούμε καθημερινά τον κατήφορο της δημόσιας τηλεόρασης και του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. Που, λόγω του δημόσιου χαρακτήρα τους, θα έπρεπε να είναι τα πλέον αντικειμενικά και ακριβοδίκαια μέσα ενημέρωσης αντί να μετατρέπονται σε κυβερνητικά φερέφωνα, ακυρώνοντας κάθε έννοια πλουραλισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι ολοκληρωτισμός, δεν είναι μόνο το κλείσιμο των εφημερίδων και η φίμωση των δημοσιογράφων, όπως συμβαίνει στην «υποδειγματική -κατά το ΣΥΡΙΖΑ- δημοκρατία» της Βενεζουέλας αλλά και η απομόνωση και η στοχοποίηση της αντίθετης γνώμης.

«Είναι οι κραυγές του πιο κοντινού συνομιλητή του πρωθυπουργού κυρίου Πολάκη για τα "βοθροκάναλα", τους δημοσιογράφους που "έπρεπε να είναι τρία μέτρα κάτω από τη γη", τα ΜΜΕ που χαρακτηρίζονται ως "συμμορίες εκτελεστών της διαπλοκής"» επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.  «Υπονόμευση της Ενημέρωσης, σημαίνει υπονόμευση της Δημοκρατίας. Υπονόμευση της κοινωνικής συνοχής. Αλλά και υπονόμευση του αληθινού εθνικού φρονήματος», πρόσθεσε. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι απαιτείται αποκομματικοποίηση και αξιοκρατία στα δημόσια Μέσα Ενημέρωσης ενώ οι προϋπολογισμοί τους πρέπει να είναι ισοσκελισμένοι και το έργο τους υπόδειγμα διαφάνειας, και αυτό ισχύει πρωτίστως για την ΕΡΤ.

«Τα ιδιωτικά ΜΜΕ –έντυπα και ραδιοτηλεόραση- πρέπει να ξεχάσουν κάθε προνομιακή σχέση με το κράτος.

Ως επιχειρήσεις, δρουν στο πλαίσιο των οικονομικών και εργασιακών κανόνων. Και ως οργανισμοί ενημέρωσης, τηρούν αυστηρά τη δεοντολογία.

Οι ανεξάρτητες αρχές στο πεδίο των ΜΜΕ και της ελευθερίας πληροφόρησης, σε συνέργειες με τις δημοσιογραφικές ενώσεις, συγκροτούν ένα εποπτικό πλαίσιο που λειτουργεί συμπληρωματικά.

Όχι μόνο γνωμοδοτώντας, αλλά και παρεμβαίνοντας ουσιαστικά για την κατοχύρωση του πλουραλισμού στην ενημέρωση.

Διασφαλίζεται μέσα από την πρότασή μας για την αναθεώρηση του Συντάγματος η εγγύηση της πολυφωνίας των ΜΜΕ.

Ταυτόχρονα τίθεται υποχρέωση για την κατά το δυνατόν εξάντληση της διαθέσιμης χωρητικότητας του ραδιοτηλεοπτικού φάσματος και αποκλείονται κυβερνητικές παρεμβάσεις στην αδειοδοτική διαδικασία.

Και, βέβαια, ως πρώτη κυβερνητική κίνηση, μία ειδική επιτροπή στο Υπουργείο Επικρατείας θα κληθεί, μέσα στο πρώτο τρίμηνο, να εισηγηθεί λύσεις στο πλέγμα των πολλών και διαφορετικών προβλημάτων του Τύπου», κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.