Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση - Ανάπτυξη για όλους το κεντρικό σύνθημα

Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση - Ανάπτυξη για όλους το κεντρικό σύνθημα

Μήνυμα πως η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εγκαινιάζοντας το περίπτερο της Ινδίας, σημειώνοντας πως δεν είναι τυχαίο ότι η Ινδία είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕΘ, «τώρα που η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση και έχει ως κεντρικό σύνθημα την ανάπτυξη για όλους, την ανάπτυξη παντού». 

Ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι είναι σημαντικό γιατί η Ινδία, τα τελευταία 10 χρόνια, διπλασίασε το ΑΕΠ και το κατά κεφαλήν εισόδημα των πολιτών της, καθώς εκατοντάδες εκατομμύρια Ινδοί βγαίνουν από τη φτώχεια στην παραγωγή νέου πλούτου.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή τον υπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ινδίας, Χαρντιπ Σινγκ Πούρι αλλά και την πρέσβη της Ινδίας στην Ελλάδα Σάμα Τζέιν, ενώ θύμισε και τα λόγια του Μαχάντμα Γκάντι, «πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, αργότερα σε πολεμούν και μετά τους κερδίζεις», που έχουν διαχρονική αξία για την πολιτική, όπως είπε. 

«Μπορούμε να αντλήσουμε αμοιβαία διδάγματα για το πώς μπορεί να γίνει η ανάπτυξη για όλους και να συμβαδίσει με την αλληλεγγύη», τόνισε ο πρωθυπουργός και στη συνέχεια αναφέρθηκε σε μία φράση του οικονομολόγου Αμάρτια Σεν ο οποίος είπε ότι «φτώχεια είναι η στέρηση ευκαιριών» και σημείωσε ότι αυτό που ο ίδιος (ο Κυριάκος Μητσοτάκης) επιθυμεί είναι να δώσει απλόχερα τον πλούτο τον ευκαιριών.

Μετά τη σύντομη τελετή ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στο περίπτερο της Ινδίας με κορυφαίους CEO ινδικών εταιριών αλλά και σημαντικών προσωπικοτήτων παρουσία της Ινδής πρέσβεως.

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέπτεται τα περίπτερα της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ενώ νωρίτερα είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα καθώς και με τη διοίκηση και εκπροσώπους εργαζομένων της ΔΕΘ-Helexpo.

Συνάντηση με τη ΔΕΘ-Helexpo

«Στόχος μας είναι να γίνει η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης μια από τις καλύτερες εκθέσεις στον κόσμο», δήλωσε ο πρωθυπουργός, κατά τη συνάντηση με τη διοίκηση και εκπροσώπους των εργαζομένων της ΔΕΘ-Helexpo.

O κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα μοναδικά πλεονεκτήματα που προσφέρει στη Θεσσαλονίκη το γεγονός ότι υπάρχουν 170 στρέμματα μέσα στην καρδιά της πόλης τα οποία, μέσα από ένα σημαντικό έργο αναβάθμισης στην κατεύθυνση της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και της διαμόρφωσης χώρων πρασίνου, θα αποτελούν ολοένα και περισσότερο σημείο αναφοράς για την κοινωνική, επιχειρηματική και αθλητική ζωή της πόλης.

Από τους πρώτους σταθμούς του ήταν το περίπτερο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπου υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος και η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων. Ο κ. Μητσοτάκης παρακολούθησε επίδειξη ανδρών των ειδικών δυνάμεων του στρατού, οι οποίοι έκαναν άσκηση με σχοινιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μπάντα του στρατού υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό παίζοντας το «Paradise City» των Gun's N' Roses. Ο κ. Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που είχε δώσει πριν από τις εκλογές, είχε αποκαλύψει ότι αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα τραγούδια του και πως έχει τον ίδιο ήχο ως κλήση στο κινητό του.

 

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός κατευθύνθηκε στο περίπτερο της Πυροσβεστικής, όπου τον υποδέχτηκε ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τους πυροσβέστες για την τιτάνια προσπάθεια στην κατάσβεση των πυρκαγιών του καλοκαιριού και εξήρε την συμβολή του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά. 

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε και τα περίπτερα τριών αθλητικών συλλόγων της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλή, του Άρη και του ΠΑΟΚ.

Πρώτος σταθμός για τον πρωθυπουργό ήταν το περίπτερο του Ηρακλή όπου τον υποδέχτηκαν στελέχη της ομάδας και του χάρισαν μια φανέλα με τον αριθμό 111, όσα και τα χρόνια του Συλλόγου.

Ακολούθησε επίσκεψη στο περίπτερο του Άρη. Εκεί, τον περίμενε ο πρόεδρος της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ, Θεόδωρος Καρυπίδης, ο οποίος του χάρισε μια φανέλα που έγραφε «Prime Minister» και είχε τον αριθμό 1, ενώ ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε και το περίπτερο του ΠΑΟΚ όπου τον περίμενε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Γιώργος Κούδας.

μητσοτάκης

μητσοτάκης

Νωρίτερα, έξω από τα γραφεία της διοίκησης της ΔΕΘ-Helexpo τον κ. Μητσοτάκη υποδέχθηκαν ο πρόεδρος της Τάσος Τζήκας και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ τον περίμενε και ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος, τον οποίο ο πρωθυπουργός έσπευσε να χαιρετίσει.

Αμέσως μετά προχώρησε στη αίθουσα συσκέψεων και άρχισε η συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου.

μητσοτάκης 1

μητσοτάκης 2

Συνάντηση με Κ. Ζέρβα  

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στον νέο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κατά συνάντησή τους η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως είναι πολύ ενθαρρυντικό πως τόσο εκείνος όσο και ο νέος δήμαρχος έχουν την ίδια φιλοσοφία για το πως θα πρέπει να ασκείται η διοίκηση.

Από την πλευρά του, λίγες μόνο ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ. Ζέρβας ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τα ζητήματα της Θεσσαλονίκης, ενώ σημείωσε επίσης ότι αυτό που έχει αντιληφθεί είναι πως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ήδη έχει προετοιμάσει και έχει προχωρήσει τα θέματα. 

«Για όλα τα χρονίζοντα θέματα υπάρχουν ειλημμένες αποφάσεις. Ο κ. Μητσοτάκη είναι ένας αποφασιστικός άνθρωπος και αυτά που λέει τα εννοεί και θα τα υλοποιήσει κιόλας, εμείς θα είμαστε δίπλα του», υπογράμμισε.

Ο πρωθυπουργός και ο κ. Ζέρβας συμφώνησαν να συνεχίσουν την αγαστή συνεργασία τους.

Υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό, στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης ο κ. Ζέρβας τον καλωσόρισε και του χάρισε μία γραβάτα που φέρει το λογότυπο του δήμου Θεσσαλονίκης. Ο κ. Μητσοτάκης αφού τον ευχαρίστησε είπε: «Είναι πολύ όμορφη και επειδή εμείς φοράμε γραβάτες είναι ένα δώρο για το οποίο, είμαι σίγουρος, ότι εάν το χάριζες σε άλλους, δεν θα το εκτιμούσαν ιδιαίτερα. Οπότε σε ευχαριστώ πάρα πολύ». 

μητσοτάκης ζέρβας