Κυρ. Μητσοτάκης για Marfin: Πέρασαν 9 χρόνια και ακόμα δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη

Κυρ. Μητσοτάκης για Marfin: Πέρασαν 9 χρόνια και ακόμα δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη

Φόρο τιμής στα θύματα της Marfin που έχασαν τη ζωή τους στις 5 Μαΐου 2010, όταν ομάδα αναρχικών έριξε βόμβες μολότοφ στην τράπεζα την ώρα που βρίσκονταν μέσα σε αυτήν περίπου 25-30 εργαζόμενοι με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις συμπολίτες μας, απέδωσε σήμερα με ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι εννιά χρόνια μετά ακόμα δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μη λησμονώντας τα τραγικά αυτά γεγονότα, έχει δεσμευτεί πως θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να οδηγηθούν οι φυσικοί αυτουργοί ενώπιον της Δικαιοσύνης. 

Στην ανάρτησή του αναφέρει: «Αγγελική Παπαθανασοπούλου, Παρασκευή Ζούλια, Επαμεινώνδας Τσάκαλης. Πέρασαν 9 χρόνια από τη δολοφονία τους, 9 χρόνια χωρίς να έχει αποδοθεί Δικαιοσύνη. Δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ. #marfin» 

Ο εμπρησμός υποκαταστήματος της τράπεζας Μαρφίν-Εγνατία στην Αθήνα, έχει μείνει ανεξίτηλος στη μνήμη των πολιτών, καθώς, ήταν η πρώτη φορά που πέθαιναν άνθρωποι από μαζική επίθεση αναρχικών και συνέβη την ημέρα που είχε κηρυχθεί ημέρα γενικής απεργίας και πορείας προς τη Βουλή από την ΓΣΕΕ. 

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες μια ομάδα αντιεξουσιαστών άρχισε να σπάει τη βιτρίνα του υποκαταστήματος της Marfin επί της Σταδίου και να ρίχνει μολότοφ εντός του κτιρίου. Την ώρα εκείνη βρίσκονταν 25 με 30 εργαζόμενοι εκ των οποίων αρκετοί κατάφεραν να ξεφύγουν, ενώ η πυροσβεστική, που είχε σπεύσει στο σημείο, πρόλαβε να διασώσει πέντε άτομα.

Ωστόσο δεν κατέστη εφικτό να σώσει τρία ακόμα άτομα που είχαν εγκλωβιστεί στο δεύτερο όροφο και τα οποία πέθαναν από ασφυξία λόγω των τοξικών αναθυμιάσεων και του πυκνού καπνού. Από τότε οι αυτουργοί της επίθεσης δεν έχουν βρεθεί.