Κυρ. Μητσοτάκης: Εκλογές ανά πάσα στιγμή από το «δίδυμο της καταστροφής»

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018, 20:10
-A +A
Κυρ. Μητσοτάκης: Εκλογές ανά πάσα στιγμή από το «δίδυμο της καταστροφής»

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Σε απόλυτη εκλογική ετοιμότητα έθεσε τη Νέα Δημοκρατία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ, με θέμα τη σχέση πολιτικής και επικοινωνίας, στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου. 

Εκλογές μπορούν να γίνουν ανά πάσα στιγμή, σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καλώντας τους πολίτες να απαξιώσουν πολιτικά τον παλαιοκομματισμό που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

«Εκλογές μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή, καθώς το κυβερνητικό 'δίδυμο της καταστροφής' Τσίπρα-Καμμένου έχει πάρει μια κατηφόρα που πολλαπλασιάζει τα λάθη και προκαλεί σπασμωδικές κινήσεις. Είναι κάτι που θα τους κάνει όλο και πιο επικίνδυνους στις πρακτικές τους, όλο και πιο αχαλίνωτους στην προπαγάνδα τους.

Σας καλώ, λοιπόν, σε ετοιμότητα όχι μόνο για να ηττηθεί αλλά και για να απαξιωθεί πολιτικά ο παλαιοκομματισμός που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτές οι εκλογές θα είναι οι δικές σας εκλογές.

Οι νέοι θα κρίνουν το αποτέλεσμα, οι νέοι θα μας φέρουν τη νίκη. Και είναι η νεολαία που θα γίνει πυξίδα της κυβέρνησής μας – μιας κυβέρνησης όλων των Ελλήνων σε μία αναγεννημένη Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό με αφορμή τον πρόσφατο ανασχηματισμό λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να διευρυνθεί αλλά έψαξε στα αζήτητα. 

«Προ ημερών, ο ΣΥΡΙΖΑ, αναζητώντας απελπισμένα κάποιον αντιπερισπασμό, κατέφυγε σε ανασχηματισμό. Αλλά αντί για ενδιαφέρον, προκάλεσε σε άλλους θλίψη και σε άλλους θυμηδία.

Στα Γρεβενά, όπου βρέθηκα, ουδείς τον πήρε χαμπάρι. Κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί του - και όσοι το έκαναν -κυρίως στην Αθήνα- τον σχολίασαν ως ανέκδοτο.

Η κυβέρνηση έμεινε εξίσου κακή και με 53 πρόσωπα, που δεν χωρούν, πλέον, στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου.

Είπε, λέει, να 'διευρυνθεί', αλλά έψαξε στα αζήτητα. Θέλησε να αλλάξει εμφάνιση, αλλά τυλίχτηκε με φθαρμένα πολιτικά υλικά.

Κι έψαξε για νέα στελέχη, αλλά βρήκε μόνο σκουριές από παλιούς κομματικούς σωλήνες. Έκανε και πάλι μία τεράστια τρύπα στο θολό νερό». 

Παράλληλα, επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών ούτε σε αυτή ούτε στην επόμενη Βουλή, χαρακτηρίζοντάς την ως «συμφωνία που μεθοδευτηκε ερημην του λαού». 

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως οι ευθύνες για την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι θα εντοπιστούν και θα αποδοθούν. 

«Το Μάτι δεν θα ξεχαστεί. Οι ευθύνες γι’ αυτήν την εθνική τραγωδία θα εντοπισθούν και θα αποδοθούν. Είναι χρέος στη μνήμη των πολιτών που χάθηκαν και απέναντι στην κοινωνία ολόκληρη.

Γιατί το Μάτι έγινε η φωτογραφία τους: Ανεπάρκεια, απανθρωπιά, δειλία, κυνισμός.

Απόδειξη διάλυσης μιας χώρας, που έφτασε να θρηνεί ένα νέο παιδί κάτω από την Ακρόπολη. Και να αφήνει χωρίς νερό και ρεύμα πότε την Ύδρα, πότε την Αττική ή τη Θεσσαλονίκη και πότε την Κίμωλο». 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε σκληρή κριτική και για το κομμάτι της οικονομίας, σημειώνοντας ότι οι δεσμεύσεις που υπέγραψε η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου δένουν τη χώρα μέχρι το 2060. 

«Υποτίθεται ότι το Μνημόνιο έληξε, όμως το μόνο που τελείωσε είναι η ευνοϊκή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Η Ελλάδα βρίσκεται εκτός αγορών, αφού το επιτόκιο των ομολόγων της είναι στο 4,4%, όταν της Πορτογαλίας είναι γύρω στο 1,9%.

Και ενώ η οικονομία δεν έχει ανάσα, οι Έλληνες περιμένουν και νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, μείωση του αφορολόγητου, αυξημένο ΕΝΦΙΑ στις πιο λαϊκές συνοικίες και πρόσθετους φόρους και εισφορές.

Όλα αυτά, υπό αυστηρή επιτήρηση και με δεσμεύσεις λιτότητας που έχουν υπογραφεί έως το 2060.

Παρόλα αυτά, κάποιοι, αυτοί που έχουν ακόμη την εξουσία, συνεχίζουν και σήμερα το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά: να λένε ψέματα.

Ψέματα που προσβάλλουν ακόμη και την ελληνική μυθολογία, όπως φάνηκε και στην παράσταση του πρωθυπουργού στην Ιθάκη. Όμως, οι λωτοφάγοι δεν μένουν πια εδώ», συμπλήρωσε. 

Επιπλέον αναφέρθηκε και στην επερχόμενη εμφάνιση του Α. Τσίπρα στη ΔΕΘ. «Ύστερα από ένα μαύρο καλοκαίρι, λοιπόν, θα πάει στη ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας.

Για να πλασάρει, ξανά, μια εικονική πραγματικότητα. Για να παραπλανήσει για μέτρα που ο ίδιος ψήφισε. Και για να υποσχεθεί λίγα αντίδωρα σε κάποιους, από τα πολλά δισεκατομμύρια που στέρησε από όλους. Ουδείς θα τον ακούσει πια – γιατί όλοι ξέρουν ότι λέει ψέματα». 

Ο Κυρ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικών σταθμών, καθώς και ότι μπορεί να υπάρξει πραγματική μείωση της ανεργίας κατά 7 μονάδες μέσα στην πρώτη τριετία. 

Στο πρόγραμμα της ΝΔ, ο συνδυασμός της μείωσης φόρων και της έκρηξης επενδύσεων οδηγούν σε 600.000 νέες θέσεις εργασίας, επεσήμανε σημειώνοντας ότι καταργείται ο λεγόμενος «υπο-κατώτατος» μισθός, δηλαδή οι αμοιβές της ντροπής. 

Επίσης, η Παιδεία απαλλάσσεται από τους νόμους Φίλη και Γαβρόγλου και μπαίνει σε νέα τροχιά, με την επαναφορά του κατώτατου ορίου εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και τη δυνατότητα ίδρυσης ξενόγλωσσων τμημάτων από ελληνικά ιδρύματα.

«Δεν είμαστε με τους αιώνιους φοιτητές και τους Καρανίκες που θεωρούν 'χολέρα την καριέρα'. Ούτε με αυτούς που βαφτίζουν πανεπιστήμια τα ΤΕΙ με εισαγωγικό βαθμό '3'», τόνισε. 

Τέλος, σημειώνεται πως περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους της Κορίνθου, συνομίλησε με πολλούς κατοίκους, άκουσε τα προβλήματά τους, ενώ ενημερώθηκε και για την εμπορική κίνηση μπαίνοντας σε πολλά καταστήματα της περιοχής. 

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα