Κυρ. Μητσοτάκης: Εάν ο Αλ. Τσίπρας δεν μπορεί να κυβερνήσει θα πρέπει να παραιτηθεί

Κυρ. Μητσοτάκης: Εάν ο Αλ. Τσίπρας δεν μπορεί να κυβερνήσει θα πρέπει να παραιτηθεί

Σύμφωνα με το «megatv» ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε σε πρωινή εκπομπή του «MEGA» πως εκτιμάει την άποψη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ότι εάν δεν είναι πρώτος αύριο θα αποσυρθεί και θα τον στηρίξει αλλά ο κ. Μητσοτάκης τόνισε «το ταμείο θα το κάνουμε το βράδυ της Κυριακής», ενώ δήλωσε πεπεισμένος ότι θα είναι στο δεύτερο γύρο.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι εφόσον εκλεγεί, θα ασκήσει σκληρή και εποικοδομητική αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς, όμως, να ζητήσει άμεσα εκλογές λίγους μήνες μετά τις εθνικές εκλογές του Σεπτέμβρη για τον πρόσθετο λόγο όπως τόνισε ότι απαιτείται η γρήγορη οργανωτική ανασυγκρότηση της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ωστόσο ότι εάν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δεν μπορεί να κυβερνήσει τότε θα πρέπει να παραιτηθεί, να αναζητηθούν τρόποι συγκρότησης κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή και εφόσον αυτό δεν καρποφορήσει να οδηγηθεί προφανώς η χώρα σε εκλογές.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως δεν τον ενδιαφέρει το εκλογικό όφελος από την φθορά του ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα του φθάνει το δημοσκοπικό προβάδισμα που σύντομα θα ανακτήσει η ΝΔ εφόσον εκλεγεί ο ίδιος.