Κυρ. Μητσοτάκης: Αυτήν την Κυριακή μην ιδιωτεύσετε

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015, 10:58 - Τελευταία ενημέρωση: 16:10
-A +A
Κυρ. Μητσοτάκης: Αυτήν την Κυριακή μην ιδιωτεύσετε

Με ανοιχτή επιστολή μέσω της εφημερίδας «Ναυτεμπορική» ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, καλεί σήμερα, Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, τους ανθρώπους του ιδιωτικού τομέα, της ατομικής πρωτοβουλίας, της επιχειρηματικότητας και της πράξης να πάρουν τη Νέα Δημοκρατία στα χέρια τους και να εκλέξουν τον αρχηγό της αντιπολίτευσης και εν δυνάμει πρωθυπουργό της χώρας.

Έχοντας δουλέψει για μια δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα, ο κ. Μητσοτάκης απευθύνεται στην «Ελλάδα που ξυπνάει νωρίς» και ζητά να δημιουργήσουν μαζί τις προϋποθέσεις ανάπτυξης που θα οδηγήσουν τη χώρα στην ευημερία και να ενισχύσουν το ισχυρό ρεύμα δημιουργικής ανανέωσης που έχει αρχίσει να σχηματίζεται στη Νέα Δημοκρατία με την ψήφο τους την Κυριακή.

«Την Κυριακή είναι η μεγάλη ευκαιρία εσείς, οι δημιουργικοί πολίτες, να γίνετε ενεργοί. Μια μεγάλη Ελληνίδα, η Ελένη Αρβελέρ, αποφάσισε να μην ιδιωτεύσει την Κυριακή.  Μου επικοινώνησε την απόφασή της μάλιστα με ένα κείμενο που γράφει: “όταν κυβερνούν οι ανίκανοι, ένοχοι είναι οι ικανοί”. Μην ιδιωτεύσετε την Κυριακή! Ακολουθήστε την προτροπή και το παράδειγμα της Αρβελέρ. Πάρτε τη Νέα Δημοκρατία στα χέρια σας. Η Κυριακή 20 Δεκεμβρίου είναι η δική σας μέρα”, καταλήγει ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Μητσοτάκη:

«Φίλες και φίλοι,

Σήμερα απευθύνομαι στην Ελλάδα που ξυπνά νωρίς. Σε όλους εσάς που έχω στο νου μου όταν λέω ότι οι δημιουργικοί άνθρωποι της χώρας είναι πολιτικά άστεγοι.  Είστε η υγεία της κοινωνίας μας και η ελπίδα μας για την έξοδο της Ελλάδας από την παρατεταμένη ύφεση.

Εσείς, οι άνθρωποι της ατομικής πρωτοβουλίας, της επιχειρηματικότητας, της πράξης δεν συμμετέχετε συνήθως στα κοινά. Απεχθάνεστε τον τρόπο που λειτουργεί η πολιτική στην Ελλάδα. Και εν πολλοίς δεν έχετε άδικο καθώς η έννοια της πολιτικής έχει χάσει το νόημά της.  

Επί μια δεκαετία ήμουν ένας από εσάς. Άνθρωπος του ιδιωτικού τομέα. Η έλξη μου προς την πολιτική ήταν τελικά ισχυρότερη από την ικανοποίηση που μου πρόσφερε η επαγγελματική μου διαδρομή. Πιστεύω στην πολιτική. Στη Δημοκρατία, πολιτική είναι η πράξη στο όνομα της ομάδας για το καλό της. Ίσως η σημαντικότερη ανθρώπινη δραστηριότητα.

Όσο πιο αδύναμη θεσμικά είναι μια χώρα όσο λιγότερο αναπτυγμένη τόσο πιο καθοριστική η σημασία της πολιτικής. Πολιτικό ήταν το πρόβλημα που οδήγησε την Ελλάδα στην μακροχρόνια κρίση, πολιτική θα είναι και η λύση του. Και η λύση θα προέλθει από τις πολιτικές εκείνες που θα μειώσουν φόρους - και δαπάνες προφανώς - και θα διευκολύνουν την ιδιωτική πρωτοβουλία. Μαζί λοιπόν θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ανάπτυξης, μαζί θα οδηγήσουμε τη χώρα μας στην ευημερία.

Η ανοιχτή διαδικασία εκλογής Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας σας δίνει μια μοναδική ευκαιρία. Να πάρετε τη Νέα Δημοκρατία στα χέρια σας. Να εκλέξετε τον αρχηγό της αντιπολίτευσης και εν δυνάμει πρωθυπουργό της χώρας.

Σας καλώ να ξεπεράσετε κάθε αναστολή ή ενδοιασμό. Ξέρω ότι για τις περισσότερες και τους περισσότερους από εσάς η εγγραφή στα μητρώα μελών της Νέας Δημοκρατίας την Κυριακή θα είναι μια μεγάλη υπέρβαση. Κάντε το! Σας καλώ να συνδιαμορφώσουμε τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που θα δώσει την αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση στην Ελλάδα. Που θα βγάλει τη χώρα από το τέλμα στο οποίο βυθίζεται καθημερινά.

Η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δυστυχώς δεν μπορεί να τα καταφέρει. Τα αποτελέσματα της διαχείρισής της είναι ήδη τραγικά. Το μείγμα λαϊκισμού, ιδεοληψίας και ανικανότητας των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι πολύ επικίνδυνο για την Ελλάδα. Η Κυβέρνηση μοιάζει με ένα απειλητικό παγόβουνο. Κάτω από την λευκή κορυφή της δήθεν συμμόρφωσης με τις επιταγές του μνημονίου κρύβεται η τεράστια μαυρίλα του πελατειακού κομματικού κράτους, της στυγνής παρέμβασης στην ανεξαρτησία των θεσμών, της απαξίωσης των βασικών λειτουργιών της Δημοκρατίας, του διωγμού της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της μεσαίας τάξης.

Μόνο την εβδομάδα που διανύουμε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μίλησε για την ανάγκη διαφύλαξης της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε να εισάγει στο Σώμα νομοσχέδιο παράτυπα (δίχως έκθεση του ΓΛΚ και της ΚΕΝΕ) και οι κουκουλοφόροι των Εξαρχείων χτύπησαν ανενόχλητοι τρεις φορές.

Αυτά μόνο με ισχυρή πολιτική βούληση και συνεπή πράξη αναστρέφονται.

Πεποίθησή μου είναι ότι σχηματίζεται ισχυρό ρεύμα δημιουργικής ανανέωσης στη Νέα Δημοκρατία. Ενισχύστε το! Με τη συμμετοχή σας και την ψήφο σας θα επικρατήσει.

Την Κυριακή είναι η μεγάλη ευκαιρία εσείς, οι δημιουργικοί πολίτες, να γίνετε ενεργοί.

Μια μεγάλη Ελληνίδα, η Ελένη Αρβελέρ, αποφάσισε να μην ιδιωτεύσει την Κυριακή.  Μου επικοινώνησε την απόφασή της μάλιστα με ένα κείμενο που γράφει: «όταν κυβερνούν οι ανίκανοι, ένοχοι είναι οι ικανοί».

Μην ιδιωτεύσετε την Κυριακή! Ακολουθήστε την προτροπή και το παράδειγμα της Αρβελέρ. Πάρτε τη Νέα Δημοκρατία στα χέρια σας. Η Κυριακή 20 Δεκεμβρίου είναι η δική σας μέρα. 

Ευχαριστώ πολύ,

Κυριάκος».

Διαβάστε ακόμα:

- Κυρ. Μητσοτάκης: Εάν ο Αλ. Τσίπρας δεν μπορεί να κυβερνήσει θα πρέπει να παραιτηθεί

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή 15/09/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα